Belum rezeki kami untuk dikurniakan anak

13:54

Salam sume.. back to office cm biase.. dan cm biase la jugak kje bertimbun sbb smlm kn rakyat selangor bercuti sempena pilihanraye.. so aq bkn nk cite psl pilihanraye la.. naek muak ngk kt fb tu.. ader jer mende yg x puas ati kn.. dah mmg lumrah manusia kot.. suke menyakitkan hati org len.. kita kne terima seadanya.. usaha tangga kejayaan.. klu x boleh skrg tunggu je la next..next.. year.. x kire la brape next pon..

tu cite psl isu skrg.. isu aq pulak skrg nie psl org yang mmg suke bertanye dan akan selamenye bertanya selagi dorg nie ader mulut.. bkn nk burukkn sesape tp pls la jaga perasaan org len.. 

baru2 nie aq blk kg hubby.. pjlnn penat x yh ckp la kn.. dgn kete bertimbun kt jln nye.. jem smpaikan perjalanan 6 jam ly jd 15 jam.. so aq kne la byk bersabar dan mmg aq bersabar.. lgpun niat sebenar nk melawat parents kn.. aq smpai umah parents dlm kul 5.00 ptg. bertolaknye kul 1.30 pagi.. mahu x penat duk dlm kete.. hubby lg la kesian.. bw kete lg la penat kn..

so ketibaan kami kt kg mcm YB.. tetibe jer ramai pulak org kt umh tu.. tp sbnrnye bukan nk sambut ktorg pun.. dorg2 nie dtg mmg nk sembang jer lebih nye.. dah smpai tu ok la kn.. tetibe plak ader sorg makcik nie ly tanye lak cm nie " Mano baby nyo.. badan dah makin gemok" .. entah sape pun aq x kenal.. boley lak tegur cm tu.. aq nie mengenangkn dia tu makcik.. klu ikut umur hidup dia pun x lamer kot.. ha.. kn dah marah.. hehe..

perlu ker tegur cm tu?gurau ker? sorila time tu mmg aq dah penat gle.. aq mmg wat x th dan wat2 x dgr.. sori la makcik.. aq mmg btui2 x puas ati.. so aq tulis je kt blog nie.. sesungguhnya aq mmg x de niat la nk kurang ajr kn.. sbb tu aq wat x th.. penat la nk menjawab soklan "Mano baby" nie.. 

aq pun x mintak la tu jd single mami and single dadi nie.. cume rezki anak x de kt ktorg lagi.. tggu je la ngn sabar.. 

Aper2 pun aq blk kg mmg hepi.. dpt jupe parent.. spe yg x sronok blk kg kn.. cume mende cm tu wat mood aq spoil skit.. skrg nie dah ok.. cume aq nk pesan jer.. mulut kite diberi oleh Allah bukan untuk kecilkan hati dan perasaan org.. berdosa tau.. sbb sume rezeki dtg dr Allah.. bkn dtg bergolek atau jatuh dr langit.. 

jgn sampai rezeki yang diberikan kepada kita ditarik balik kerana tidak bersyukur atas ape yg dikurniakn.. sama-sama lah kita mendoakan kebaikan untuk semua...

salam..

You Might Also Like

0 kitty baik hati komen

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah