Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Aktiviti hujung minggu di kampung..

13:51

Assalamualaikum.. fiza nk story skit aktiviti hujung minggu lepas.. memandangkan raya tahun nie di rumah mertua, fiza kne la luangkan masa tuk jenguk mak fiza di kampung.. x jauh pun.. Bentong jer.. Kebetulan masa balik mak pulak sedang sibuk siapkan tempahan karipap mini yang di order dr Kelantan.. Adik fiza ambil tempahan kat sn sbb dia kerja kat sana..
Karipap mini mak mmg sedap.. tp fiza lebih suka karipap biasa.. Mak jugak ada wat karipap frozen tp ikut kehendak pelanggan memandangkan takut x menang tangan.. 
Bila fiza balik kampung, dapat la jugak tolong mak.. Fiza minta emak buatkan karipap frozen tuk fiza nk bw balik simpan dlm peti sejuk umah.. hehe.. malas kn anak mak nie.. tp fiza tlg.. mak sediakan bahan jer.. yg len sume fiza buat..
mesin uli yang ade kat umah mak.. 
inti karipap.. 
tepung tuk kulit karipap yang siap dibulat2 kan.. 
Fiza dapat siapkan 2 dulang tp gune acuan.. serius x reti nk "klim" gune jari.. mmg dr dulu mak ajar tp x ly nk buat.. last2 gune acuan jer la..nie la hasilnya..
tada..nie sume fiza wat tp gune acuan..
Tuk nk simpan lame, kne goreng ngn minyak panas dalam setengah minit dan biarkan sejuk.. Sealkan dan boleh letak dalam peti ais.. stok kueh tuk berbuka pose.. >.<

You Might Also Like

18 kitty baik hati komen

  1. Lma dah zara tak buat keripap ni..zara suka letak inti daging..bab klim keripap ..mak zara dah ajr bnyk kali tak reti2..punya geram smpai ropa kripap tu dh jdi rupa lain..huhuhu..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb tu fiza gune acuan..fiza x reti klim sndri...

      Delete
  2. wowww..sdap neh =) sy suka karipap inti ubi..kalau yg mini sedap inti ikan..yg mini, mak kakFiza buat inti ape?? boleh tempah ke ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak akak wat ini ikan tuk karipap mini..nk tempah boley.. tp kne lps rayer la..skrg dah full booking..

      Delete
  3. puasa2 ni tngok karipap... nyum3 :D

    ReplyDelete
  4. suke, suke.. suke karipap. setiap kali buka mesti ada karipap kat sebelah mama... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sm la cm fiza..blk kg amek stok jer..bertuah nyer anak..hehe..

      Delete
  5. bagusnya mak fiza jadi business woman.. senang kalau karipap frozen tu nak makan goreng je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik2 je kak.. tuk tampung sorg adek fiza jer lg..

      Delete
  6. sedapnya. :) yang frozen pun sedap tau :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde gune bahan pengawit pun..janji duk frozen..in sya allah ly tahan lamer...

      Delete
  7. wah,. rajinnya.. hehehe. bagus2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala bila blk kg..sian jugak ngk mak..nasib baek abah ader..ly tlg2 jugak

      Delete
  8. cantik ! buat ikut skill . klu saya buat ikut suker hati jer ... hahahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. gune acuan jer..sbb tu ikut skill..klu x mmg kne bebel ngn mak..hehe

      Delete
  9. Karipap! Favourite Aida tu kak. Dapnyee. Inti apa yang selalu mak akak buat? Inti sardin ada tak? Hehe~

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah