Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Bersiar-siar di Pantai Cahaya Bulan, Kelantan

13:30

Assalamualaikum. Raya pada hari ketiga en. hubby bawa kami sekeluarga berjalan di Kota Bharu. Kami ke rumah adik ipar dan berkebetulan ada kenduri kahwin. Pada mulanya segan nak pergi sebab tak berbaju kurung. Tapi mak mertua ajak juga. Dorang suruh buat selamba je. 
kenduri kahwin dan rumah terbuka.. 
 Abah, ader ipar, qistina dan en. hubby...
Sempoi bak hang...huhu
Lepas menghadiri kenduri.. kami ke Pantai Cahaya Bulan (PCB) yang dahulunya dikenali dengan nama Pantai Cinta Berahi.. Sejarah nye fiza baru baca td kt wiki.

Pantai Cahaya Bulan merupakan salah satu pantai yang terkenal di negeri Kelantan, Malaysia. Ia terletak kira-kira 10 km dari Kota Bharu dan merupakan kawasan pendaratan tentera Jepun untuk menyerang British pada 8 Disember 1941. 
Pada suatu ketika, pantai ini dinamakan Pantai Cinta Berahi, suatu nama yang dikatakan diberi oleh seorang askarBritish ketika dia di pantai ini pada masa Perang Dunia II. Pada masa itu, askar tersebut sedang menderita kerana cintanya tidak berbalas. Sesetengah orang tempatan masih menggunakan nama lama ini pada hari ini, walaupun mereka lebih suka merujuk kepada pantai ini sebagai PCB.
 pemandangan di PCB
Layang-layang
Long dan Qistina 
Cik Ngah
Adik berkepit dengan Mok Long dia
singgah minum kt gerai.. ma dan adik ipar Faezah.. 
coconut shake ice cream
 Colek
gerai jagung bakar, otak2 dan sata ikan...
Seronok jalan-jalan walaupun orang sibuk berhari raya. Fiza pun tak pernah lagi ke PCB dan ini adalah pengalaman pertama. Pantai yang cantik dan sangat bersih. Pantai PCB  juga lengkap dengan kemudahan untuk para pengunjung seperti hotel, chalet, kawasan perkhemahan, kedai makan dan gerai, dan tandas awam. Bagi yang nak ke Kelantan, jangan lupa singgan PCB yer.. Wassalam.

You Might Also Like

14 kitty baik hati komen

  1. tuari balik melaka tak sempat nak makan coconut shake...bestnya...

    ReplyDelete
  2. first time fae tgk and heard of coconut shake :D fiza mmg suka pegi ke pantai ye?

    ReplyDelete
  3. bestnyaa..sempat pergi jalan2 lagi.. =)

    ReplyDelete
  4. ASSALAM.. kak norzi dah follow awak, follower ke 351 , jemput follow blog norzi beautilicious house .salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  5. Mak aih =) meriah betul ye raya kakFiza..

    ReplyDelete
  6. jeles part makanan tu je.. perghhh!!

    ReplyDelete
  7. Ala.. dh sampai PCB patutnya leh singgah rumah akak sekali.. :)

    ReplyDelete
  8. wah!! cantiknya suasana kt pantai tu..=D

    ReplyDelete
  9. pantai... best lah! teringin pulak nak bawak anak-anak ke pantai..

    ReplyDelete
  10. meriah raya.. sesekali pergi kenduri pakai jeans apa salahnya.. hehe..
    p.s: dah lama akak tak ke pantai..

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah