Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Percutian ke Sabah ~ Pengalaman ke Kota Kinabalu

12:59

Assalamualaikum semua.. seperti yg Fiza janjikan... perjalanan Fiza ke Kota Kinabalu, Sabah akan dituliskan dalam blog nie.. bagi yang belum pernah ke sana, Fiza nak kongsikan pengalaman yang menarik nie bersama2 kwn2 semua dan info-info ringkas, mana th kan rezeki korg pula lepas nie.. bagi yang dah pergi mungkin kenangan kita seakan-akan sama..
Fiza merancang untuk ke Sabah nie dah lama tapi betul2 decide nak pergi dalam bulan Ogos, mula-mula ngk tiket flight dulu, bila rasa harga yang ditawarkan kan Air Asia mmg berpatutan sgt, terus call Mr. Hubby. Kami decide tuk pergi 3 orang, kebetulan, kawan kami En. Samsul mmg expert dgn Negeri Bawah Bayu nie.. tambang pergi balik kami bertiga hanya RM 930..
Part kereta sewa dan Hotel diuruskan oleh En Hubby dan En. Samsul..
Percutian pertama kali selama 4 hari nie kami berhajat untuk cover area Kota Kinabalu, Tuaran, Kundasang , Ranau dan Tambunan.. mcm yg Fiza bulatkan dalam peta kat atas...
14 September 2013, jam 1105 .
Kami bertolak dari LCCT ke KK dan perjalanan memakan masa selama 2 jam 15 minit. Rezeki kami baik kerana flight kami tak delay, sbb flight sblmnya delay sbb hujan lebat.. jadi rancangan kami tuk tiba pada masa yang ditetapkan berjaya...
pertama kali ke Sabah.. >.<
Pemandangan pulau Sapi dan pulau Gaya dr udara...
bersyukur sgt bila hajat ke Sabah tercapai...
14 September 2013, jam 1430. 
Bila sampai di Terminal 2, KK, kami tunggu kereta sewa yang dah diuruskan awal2 sebelum pergi.. sume ni mmg dirancang baik oleh En. Samsul atas pengalaman 4 kali ke sana. 
kami dapat Viva, mmg puas hati...
Walaupun 4 kali pergi, GPS tetap kne gune.. Kami terus cari Hotel Traveller dalam GPS.. tak sampai 10 minit, kami dah sampai dan terus check in dan buat persiapan untuk keluar berjalan di KK Town...Kalau nk tahu jugak, waktu asar di KK adalah pada jam 1520.. awal kan.. 
hotel bajet terbaik..
14 September 2013, jam 1530.
Lepas Asar, kami pun keluar berjalan kaki pusing2 bandar.. lagipun tempat penginapan kami pun dalam bandar.. tak sampai 10 minit berjalan cuaca dan mendung sbb nk hujan..
sekitar bandar.. 
time nie dah hujan rintik2.. 
awan gelap dan hujan mulai lebat...
Hujan mmg lebat sgt, tapi kami dah tak peduli.. mmg redah jer smpaikan org2 sabah ngk kami nie cm pelik je sbb jln dlm hujan.. kalau nk tggu hujan berhenti, rugi la masa kami.. hehe.. cm tamak je kan.. tp terpaksa sbb masa x banyak.. 
 Kawasan berbumbung pun banyak, redah jer.. nie kawasan pasar basah..


Kuih Pinyaram.. wajib cuba tau.. rs manis 


pasar barang kering.. ader ikan masin, udang kering.. 


tempat cenderahati... 


Mutiara Sabah.. 

cenderahati wajib yang akan dibawa balik..

14 September 2013, jam 1845.
Lepas Maghrib kami habiskan waktu di Pasar Philipine... tak lengkap perjalanan ke Sabah kalau tak berjalan kat pasar nie.. keadaan pasar di sini tak sama mcm pasar di semenanjung, sayur-sayuran segar2 semuanya.. hasil tangkapan laut mmg terbaek.. 
seafood bakar.. 
udang galah... besar nyer....

Kami tak decide tuk mkn seafood tuk hari pertama nie.. hanya makan malam biasa dan jalan-jalan survey harga tuk cenderahati.. Kebetulan malam tu ada perlawanan Pesta Bola Merdeka Final Malaysia vs Myanmar.. last2 lepak kat kedai makan la Fiza sbb nye 2 mamat tu minat bola sgt nie... >.<...
Habis untuk hari pertama di KK, Town.. nantikan sambungan untuk hari kedua yer.. >_<

You Might Also Like

19 kitty baik hati komen

  1. wah bestnak pergi sabah. berapa bajet untuk seorang. teringin nak pergi sabah...


    Entri Terbaru : Putihnya Cafe Sukan Cakna

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum awak. bestnya! update lagi.. sheila baru usha2 tiket flight ni :)

    ReplyDelete
  3. seafood tu yang tak menahan tengok tu, terliur ni...he he he...

    ReplyDelete
  4. Akak pun nak ke sana on 27/9/2013... tgk ittenary cam same jer... cepat ar share story.. leh buat panduan ;)

    ReplyDelete
  5. terbeliak bijik mata tgk harga mutira tu
    mahal jugak kan
    tapi mutiara tak ketinggalan zaman wpun pakai

    ReplyDelete
  6. bestnye... xsabar lak nak p sana... tunggu jer la kalau ada rezki..;)

    ReplyDelete
  7. Hai Fiza! 1st time singgah sini cari kawan2 baru.. =)
    Sabah memang best! Mieza dulu belajar kat sana.. 3 tahun setengah kat sana memang seronok sangat.. Orang2 Sabah sangatlah friendly & suka menolong.. Rindu Sabah.. =)
    SIAPA DIA BLOGGER BUDIMAN?

    ReplyDelete
  8. wah syoknye
    tengok seafood bakar tu..nyum nyum!
    selamat berholiday di kk

    ReplyDelete
  9. pegi pulau & ladang lembu tak? tu mmg the best! rasa taknak balik. kihkih

    ReplyDelete
  10. wah bestnya bercuti.. nanti kalau ke Sabah lagi, boleh singgah Keningau pula ^_^

    ReplyDelete
  11. wowww..bestnya =) pnh juga psang hjat nk pergi sna, msti byk blnja..hehe kt sna shopping skan la ye..pasti keychain ada bwa blik jugak kn?? mhal x brang2 kt sna?? tkot tgok seafood 2..agak2 berapa la hrganya..

    ReplyDelete
  12. fuyoo beznye jalan2.. hehe..

    ReplyDelete
  13. wah!! bestnya jln2 jauh ni..zara pun tak sampi lagi kat sana..sedapnya tngok seafood nampk mcm beso2 tu..selamat kembali fiza..=D

    ReplyDelete
  14. wah tempat cik akak pernah pergi...hihi...
    memang best lah bik...hihi...adik cik akak sempat ambil gambar kat ikan tu...
    cik akak pun stay hotel bandar KK juga...hihi

    ReplyDelete
  15. akak paling suka mutiara tu.. tapi harga mahal.. hehe..

    ReplyDelete
  16. menarik kan sabah :) hehe im proud to be sabahan haha :D

    ReplyDelete
  17. Banyak tak beli Mutiara?? Murah-murah kan?? :-)

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah