Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Luahan : Harga melampau

11:30

Assalamualaikum.. bestnye sebab hari dah khamis.. cpt je ms berlalu.. Fiza mmg tggu jer hari minggu tuk berehat kat rumah.. tak pun pun g shopping beli barang rumah.. Untuk update story hari nie.. Fiza ada cerita untuk semalam dan cerita 2 hari lepas..
2 hari lepas Fiza ajak en. hubby mkn kat pizza hut.. Ambil set pizza tuk dua orang harga RM29.90 tak termasuk charge lain.. yang pastinya bila kita nak mkn kt tpt2 cm nie mesti kita dah tahu bajet harga yang akan dikenakan.. Sempat bergambar sbb nk masukkan dlm blog.. Menu RM 29.90
Fiza
berselera bila dpt nasi...>_<
pizza beef mushroom, pan kecil 
nasi goreng udang 
garlic bread + mushroom soup 
twister apple dan orange..
Lain pula ceritanya semalam.. lepas pulang dari kerja, kami singgah makan di kedai mamak yang baru dibuka di area Rawang..
Fiza mmg tak sempat nak balik masak kat rumah.. sampai rumah pun dah nak jam 8.00 malam, bukan alasan tp inilah kenyataan.. berbalik pada cerita tadi.. fiza order roti canai kosong, barli suam, sup ayam, air chocolate blended dan nasi lemak bungkus.. agak2 berapa yer jumlah kesemua order nie.. kita kira :
Roti canai = 1.00
Barli suam = 1.50
sup ayam = 5.00
Milo blended = 6.00
Nasi lemak = 1.50
Jumlah  Anggaran = RM 15.00
Tapi kami dikenakan RM 21.00, dorg kira ikut sedap je.. En. hubby jenis tak banyak tanye.. dan bayar je.. bila Fiza tanye berapa harga.. dia ckp 21 ringgit.. mmg melampau dan mmg kami tak kan ke kedai mamak tu lagi.. Dah la baru buka, dah pandai cekik darah.. 
Moralnya, kalau nak makan ngk harga menu dulu, baru order.. nie semua pengajaran buat kami.. bukan berkira bab2 makan nie tapi rasa tak berbaloi jer.. baik Fiza pergi makan kat Secret Recipe je.. kalau dah harga macam tu.. 

You Might Also Like

17 kitty baik hati komen

  1. tulah kekadang kalau pi makan tpt macam nie..main tarah jer...perbelanjaan skrg tak macam dlu..alasan peniaga biasa je didengar..

    ReplyDelete
  2. pangkah terus ja kalo kedai yang macam tu.. tau nak potong kepala org ja ..

    P.s : Pizza dh ada nasik ya skrg . nampak sgt lama dh xpegii ^_^

    ReplyDelete
  3. ADUHAI..tekak ngidam plk tgok pizza..mmg dah lama tak pekena ni :(

    ReplyDelete
  4. Kedai mamak memang agak mahal.. tapi kedai tu jugak org suke lepak.. kenapa erk?

    ReplyDelete
  5. tu la fiza.. harga x berbaloi dgn menu.. baik pi mkn kat tmpt lain kalo dah harga camtu.. mmg dia ikut sedap je.. tarik customer sekali je la dtg situ.. tu yg agaknya di cas mahal..

    ReplyDelete
  6. tedia aih..mkn kt mamak smp RM21..memang mamak tu cekik darah betoi..

    ReplyDelete
  7. kalo tempat exclusive dicaj mahal xpe lah hehe ne tempat biasa2 tapi harga menu mahal mak aihh.

    ReplyDelete
  8. Mak aih..melampau2 mahalnya..kalau sy sruh dia kira balik..lpas tu bgthu mhal..hm sbar jelh..sy xsuka mkan kt mamak..sbb cekik drah..tau nk untung je..

    ReplyDelete
  9. melampau kan.. kite pun nak up entry pasal mkn kat kota bharu pasal tak puas hati jugak..

    ReplyDelete
  10. Waa.. makan dan terus makan.. bila mkn luar kene tgk2 jugak.. kang tak pasal nak bayar nanti..tersengih jer ;D

    ReplyDelete
  11. fiza, kadang2 dorg ni bukan kire sgt pn hrge sebenar makanan tu...dorg main agak2 je...lg2 nasik campur..kena hati2...cntoh mcm kt kampung baru..nadia dh terkena dh.. mase berbuka puase.. pas dh order sume makanan, pastu ade pelayan dtg n kire hrge..mule2 harge lain..pastu nadia saje je nk test pengiraan hrge dorg cmne,,pastu nadia panggil lagi sorang pelayan lain, n nadia suro pelayan lg sorg tu kire(sbb nadia ckp makanan ni lom kire lg). then harge yang nadia dapat adalah sgt berbeza... hrge 1st adalah lbh mahal berbanding harge dikire kali ke-2... so, nadia buang harge yg 1st td n nadia pegi kaunter n byr gune hrge yg ke-2 tu..

    ReplyDelete
  12. ish ish banyaknya dia amik untung -__-

    ReplyDelete
  13. sbb tulah klu kita minta dia kira semula mesti total bil akan jd lain

    ReplyDelete
  14. huhu. kedai mamak ke harga mahal gitu. wuishh

    ReplyDelete
  15. dorg slalunya bukan kira betol pun. sukehati die je letak harga.. sbb die tau most customer xkn argue gn dorg -.-''

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah