Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Raya Haji di kampungku..

13:39

Assalamualaikum dan salam Jumaat.. rindunye kat blog dan kat korang sume.. minggu nie lambakkan keje buat Fiza terbatas untuk berblogging dan nak BW blog kawan... 
Nak story pasal Raya Haji baru-baru nie.. Adik beradik Fiza semua berkumpul untuk Raya Haji tahun nie.. mmg meriah dan seronok bila dpt ngk anak sedare yang comel.. Mmg tiap kali balik pun nak jumpe Farhan ssb rindu sgt kat dia.. 
Fiza bertolak malam raya dan cuti hanya pada hari raya je.. Nak buat cm mn, tak apply cuti.. kalau nak apply cuti pun panjang cerita..  Sebabkan cuti satu hari bbq pun buat waktu siang.. 
Sampai je malam kat kampung, mak dah siapkan rendang ayam dan ketupat nasi tambah pulak lemang yang kami beli...
Esoknya pulak Fiza bantu mak buat Soto sup kaki ayam, kuah kacang dan sambal petai.. mmg banyak betul menu kami.. 
Daging korban kami buat daging masak kicap, satay daging dan sup tulang.. Dah jadi pesta makanan hari tu.. Jom ngk gambar yang sempat Fiza ambil masa Raya Haji baru-baru nie.. 
aktiviti beli lemang sebelum raya.. tak buat yer..
Mr. Hubby dan adik ipar sedang basuh tulang daging korban 
nak buat sup tulang.. 
Kami adik beradik potong daging nak buat satay.. 
Satay yang siap dicucuk 
bbq waktu siang... 
Fiza (kak long) dan kak ngah 
tada.... sup tulang dah siap... 
Farhan yang tomey.. suke wat aksi gwiyomi...
Nie lah kenangan kami tuk Raya Haji.. meriah sbb Raya puasa lepas masing-masing balik rumah mertua, bila dapat berkumpul mcm nie rasa mmg tak nak berpisah jer.. tambah pulak ada Farhan.. rindunya kat dia.. >_<


You Might Also Like

18 kitty baik hati komen

  1. Assalamualaikum fiza. bestnya aktiviti dengan keluarga! terliur sheila tengok sup daging tu! Salam Aidiladha fiza dan keluarga :)

    ReplyDelete
  2. takde orang buatkan akak lemang tahun nie...sedapnya sate...

    ReplyDelete
  3. meriah jugak kan sambut raja haji...umah azza bese2 je mcm tak raya pun :)

    ReplyDelete
  4. Wah dah lama tak makan satay, terliur pula

    ReplyDelete
  5. kalo sbot raye mmg byk mknan la.. hihi

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhhhh sedapnya fiza
    hehehehehe samalah ngan k.ena raya haji tak pakai baju raya pun

    ReplyDelete
  7. bestnya,.. memang rasa suasana raya hehe

    ReplyDelete
  8. bestnya raya hihi salam aidiladha ya biarpun da lambat hihi

    ReplyDelete
  9. meriahnya sambutan hari raya fiza.. akak je yang beraya di perantauan..

    ReplyDelete
  10. meriahnya raya.. seronok dapat berkumpul 1 keluarga kan fiza.. :)

    ReplyDelete
  11. wahh meriah raya haji..:) kat mana kampung ni..?

    ReplyDelete
  12. mak aih =) sedapnya tgok sate n sup tu..kalau ada drah tggi ni..alamaknya tgok jelh..

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah