Pengalaman menginap di Hotel Kavy Boutique, Brinchang, Cameron Highlands

09:00

Assalamualaikum. Ini adalah pengalaman pertama kali menjejakkan kaki ke Cameron Highlands dan ia merupakan kenangan yang tidak dapat dilupakan. Kami ke sini pada 2 November 2013 dan tempahan hotel telah berjaya dengan menggunakan perkhidmatan Agoda. Hotel yang kami ambil terletak di tengah-tengah bandar Brinchang.




Pengalaman menginap di Hotel Kavy Boutique, Brinchang, Cameron Highlands | Hotel Kavy Boutique adalah hotel yang sangat strategik untuk pengunjung yang datang ke sini kerana ia sangat berhampiran dengan Big Red Strawberry Farm dan juga pasar malam Brinchang.

Bilik no. 315
Standard Boutique 
Televisyen dan sofa
Tandas dengan pancuran air panas
Lepas Check in, jom ikut Fiza







Hotel yang sangat simple dan ringkas dan tidak nampak mewah tetapi masih selesa. Sebelum berjalan lebih jauh, pengunjung boleh singgah ke gerai-gerai tepi jalan yang terdapat di Brinchang. Tidak perlu menaiki kenderaan kerana boleh jalan kaki sahaja.

Pelbagai jenis bantal dengan design buah Strawberry dijual, boleh dijadikan cenderahati
Gerai menjual buah-buahan
Ke mana Fiza lepas ini,  mestilah mencari buah strawberry kan. Tunggu catatan perjalanan seterusnya. Bersambung.




You Might Also Like

18 kitty baik hati komen

  1. Memang seronok kan fiza?klu musim cti..mmg jem jalan..sy aritu pg masa time hujan..mmg sjuk yg amat.mmg rasa nk golek kat tilam je.hee.strawberry cicah mafu lg best fiza..cuba2.. :)

    ReplyDelete
  2. Cameron highland mmg best.. I like the strawberries, vegetables and the Tea. Very fresh and delicious!

    ReplyDelete
  3. waaaaa.. seronoknya.. selalu bercuti.. :)

    ReplyDelete
  4. wahhhh rindunya nak pi cameron higland lagi :)

    ReplyDelete
  5. bestnya bercuti..cantik2 bunga kat situ kan.. :)

    ReplyDelete
  6. seronok nya!
    kite mmg suka CH
    tp kite selalu p sn naik ikut simpang pulai
    lg dekat dgn brinchang :D

    ReplyDelete
  7. bestnya..cuti cuti malaysia gitu..hehehe

    ReplyDelete
  8. Akak pun baru2 nie p cameron jugak..mmg btl sejuknya sampai ke tulang.. heheheh

    ReplyDelete
  9. akak tak pernah lagi sampai cameron highland.. bestnya cuti.. :D

    ReplyDelete
  10. Best je tgk..akak x pernah smpi cni lg

    ReplyDelete
  11. Seronok dpt bawa family bercuti bersama-sama.. Dah lama tak pergi Cameron.. padahal.. tak ler jauh sangat pun kan..

    ReplyDelete
  12. dah lama tak makan strawberry fresh. hehe

    ReplyDelete
  13. waa seronoknya! nak bunga dan strawberry tu :)

    ReplyDelete
  14. time well spent ngan family kan fiza ^^

    ReplyDelete


Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

PA&MA OKT 2018

PA&MA OKT 2018
Mama dan Huwainaa masuk majalah

PA&MA NOV 2018

PA&MA NOV 2018
Huwainaa dalam majalah

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah