Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Bersiar-siar di Bukit Tinggi Pahang ~ Japanese Tea House & Botanical Garden

14:45

Assalamualaikum.. still cerita di Bukit Tinggi.. selain daripada tarikan bangunan seni Perancis di Colmar Tropicale, kat sini juga ada perkampungan ala-ala Tradisional Jepun yang dinamakan Japanese Tea House & Botanical Garden.. perjalanan dalam 5 minit menaiki kereta... Tapi jangan terkejut bila sampai sini, korang kene menaiki tangga dan daki bukit pula untuk naik ke perkampungan tu.. memang semput.. huhu... Tapi pemandangan memang penuh dengan kedamaian dan terasa seperti berada di Negara Jepun...
Sewa pakaian Kimono adalah RM 20.00 dalam tempoh 30 minit untuk bergambar di kawasan sekitar... Pakaian untuk lelaki pun ada.. Seronok sangat dapat mengenakan kimono dan pengalaman pertama dalam hidup Fiza.. Ada gaya perempuan Jepun tak? hehe... 
p/s : tahu tak kenapa perempuan Jepun jalan kedek2 bila pakai kimono? Bila korang dah try pakai kimono, baru korang akan dapat jawapannya...

You Might Also Like

25 kitty baik hati komen

  1. sebab baju kimono tu berat kan hehe..cantikla fiza..arigato ;)

    ReplyDelete
  2. mmg best dapat pakai kimono tue..
    mmg terasa ler duk kt jepun bila pkai.

    ReplyDelete
  3. nice view..ermm kalau kat LD sama mcm Menara Kayanyan kot..

    ReplyDelete
  4. woooo...nak jugak la ke sana :D

    ReplyDelete
  5. comel lah fiza.. gadis jepun ayu gitu..

    ReplyDelete
  6. wah !! bestnyee ... pakai kimono lagi tu .. ahaha ..

    ReplyDelete
  7. comelnya pakai komono gitu!! aishh membuak2 teringin nak pergi..kn masukkan dlm list tempat yg nak dilawati ni..:)

    ReplyDelete
  8. tak payah pegi jepun pon dh boleh pakai kimono kan.. :)

    ReplyDelete
  9. 30 minit tu blh bergambar byk2
    ala2 ke jepun gitu

    ReplyDelete
  10. wah...menarik giler...dah macam kat jepun plak tengok gambar nie..hehehe..awek jepun sebelah awak pun dah tak nampak jepun...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. Wah..bestnya..nk kena daki tu x larat,sejak patah kaki ni...x leh jln lebih..sakit.huhu..comel je fiza dgn kimono tu

    ReplyDelete
  12. Wah..bestnya..nk kena daki tu x larat,sejak patah kaki ni...x leh jln lebih..sakit.huhu..comel je fiza dgn kimono tu

    ReplyDelete
  13. bestnya, comel fiza berbaju kimono :)

    ReplyDelete
  14. tak boleh nak comment ape dah...nak cakap bestnyaaaaa je....adehhhh...

    ReplyDelete
  15. Cantiknya pakai kimono! Belum pernah ade pengalaman pakai kimono lagi. huhu~

    ReplyDelete
  16. someday nak gi situ gak ... jeles sih .

    ReplyDelete
  17. Sya pg aritu mmg x larat naik tangga..huhu.termngah2 tapi mmg cntik dan hijau pemandangnnya ni..rugi tak try kimono aritu..leh felling2 pompuan jepun.hehe

    ReplyDelete
  18. dh byk kali pergi tp x pernah lg pakai kimono.. hihi.. comel la pakai kimono.. mase dtg, dok usha jer kimono merah.. huhu

    ReplyDelete
  19. wahh..da macam gadis jepun hehee

    ReplyDelete
  20. ala shomeynyaaa... k'yus xpanh smpai lg bukit tinggi.. nnt nk gi lah!

    ReplyDelete
  21. pergi ke sana mesti rasa macam berada di jepun.. coel fiza pakai kimono tu.. :D

    ReplyDelete
  22. wahhhhhhhhhh comelnya adik akak sorang nie
    jln terkedek2 yea
    ketat kot hehehee

    ReplyDelete
  23. ada Japanese village..? macam best je...

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah