Playstation 4 vs nostalgia lama

12:49

Assalamualaikum dan Salam Jumaat.. Pagi tadi dengar radio ERA masa OTW ke opis, dorg bagitahu PS4 dah dilancarkan pada hari nie di Malaysia.. peminat-peminat dan gamers mst gembira dan excited untuk dptkan PS4 nie kan.. Setakat nie Fiza main game kat laptop jer.. tak terkeluar lagi duit nak beli PS ke xBox ke.. Kalau nak main sgt pun pinjam kat kawan jer.. hehe.. itu kerja hubby Fiza yer..  jom baca skit artikel pasal PS4 yang akan dilancarkan hari ini..
~google image~
PS4 kaler purple... tidakkkkk... >_<
PlayStation 4 akan dijual di Malaysia pada 20 Disember 2013, bermula dari harga RM 1,799 dan dilengkapi dengan satu bulan keahlian PS +. Pilihan untuk membeli set PS4 berserta kamera PlayStation juga disediakan dengan harga RM 1,899.
Pemain Malaysia boleh membeli Killzone : Shadow Fall dengan harga bundle RM 1,939 atau Battlefield 4 dengan harga RM1,969 yang kedua-duanya boleh didapati pada hari pelancaran dan berserta dengan dua bulan keahlian PS+ secara percuma. Turut diumumkan adalah aksesori PS4 , terutamanya Controller DualShock 4 – sama ada Magma Red atau Wave Blue dengan harga RM 249 bagi setiap unit. Kamera PlayStation boleh dibeli secara berasingan dan akan dijual dengan harga RM 249.
Warna PS4 terbaru ~google image~
Teringat masa zaman kecik main game kat TV yang gune tape.. korang dapat tak pengalaman nie..  
rupenye cam nie lah..
nie game paling Fiza layan dulu-dulu.. Excitebike
duck hunt.. kene guna game pistol
bomberman.. berdebar-debar tau kalau main game nie..
ninja turtle.. yang nie mmg suspen
super mario
pacman.. kalau main nie confirm terjerit2..
mcm kene kejar betul2..
Banyak lagi sebenarnya.. tapi mmg tak ingat la nama game2 tu.. zaman sekarang ada lagi ke yang main game jenis nie yer.. dah tak de kot.. nak cari tape dia pun susah.. terase macam diri makin tua pulak.. huhu.. seronok nye zaman kanak-kanak kan..
Lupe diri jap.. haha.. nak sambung kerja dulu.. hari nie malas nak keluar rehat.. nak duk opis jer.. layan blog lagi best.. 
p/s: Sebenarnye Fiza dah kenyang.. breakfast pekena nasi kerabu tadi.. rasa ngantuk jer nie...  >_<

You Might Also Like

14 kitty baik hati komen

  1. wah.. berita baik untuk peminat PS.. selalu juga akak main game pacman tu fiza.. hehe..

    ReplyDelete
  2. kita pun main game kat leptop ja jimat hahaha

    ReplyDelete
  3. kira kita satu zaman laa...hahaha...sally tak minat pun tgk PS :P

    ReplyDelete
  4. pernah2 rasa pengalaman main ngan tape tu..hahaa..tapi best apa kan..dulu melambak beli game tape tu,teringat balik ^_^

    ReplyDelete
  5. hehe.. hm. tak pernah men gme kt PS.

    ReplyDelete
  6. memang tengok je la, beli tak punya..hihi

    ReplyDelete
  7. K Idah tak minat PS nie... walaupun ada simpan jer dalam lemari...

    Lebih suka game yang kat PC or HP.. :D

    ReplyDelete
  8. Akak main gak yg dulu2 tu,,tembak itik..hihi lau x kena nanti kena gelak dgn anjing hahaaa..

    ReplyDelete
  9. wahh yang bawah tu lagend.. acik main game tu

    ReplyDelete
  10. gila laa peminat2 game tunggu ps4 ni keluar heheheheh
    adik ika pun asik menyebut je...

    ReplyDelete
  11. Hoho..game yg bwh tu sya pun pnh main..main game bubble booble dgn galaga..tu pun dah cukup seronok sgt.hehe

    ReplyDelete
  12. paling best super mario.. hehe

    ReplyDelete
  13. xderlah k.ena nak buang duit beli PS4 nie hehehehe

    ReplyDelete
  14. fuh, nostalgia kot main game pakai tape tu.. x pernah ada, tapi pernah main kat rumah kawan...

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah