Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Resipi Begedil Soto

20:29

Assalamualaikum.. memandangkan malam nie Fiza pun ada masa terluang, atas permintaan blogger Kak Aiza, Fiza nak kongsikan resipi untuk membuat bergedil dengan kawan-kawan semua.. 
Bahan-bahan:
  • ubi kentang 
  • jintan manis (serbuk pun boleh.. untuk wangi dan rasa)*
  • isi ayam / daging (dah rebus siat kecik2)- kalau tak nak letak pun tak pe.. 
  • tepung gandum*
  • garam
  • 1 biji telur
  • tepung goreng ayam
  • daun sup(mayang halus) (jika nak bergedil npk cantik)
*kuantiti bahan sume bajet sendiri jer..
Cara-cara
1. Rebus ubi kentang dengan garam sampai empuk.
2. Biarkan ia sejuk dan lenyetkan
3. Masuk tepung gandum, jintan manis, isi ayam/daging dan daun sup
4. Bentuk sampai jadi doh. jadikan buat bulat-bulat kecil. (macam bebola ayam)
5. Pukul telur dan salut bergedil dengan tepung goreng ayam
6. Goreng macam biasa.. pastikan bergedil tidak terlalu lembut untuk elak pecah masa menggoreng..
p/s: Senang dan sedap.. selamat mencuba

You Might Also Like

19 kitty baik hati komen

  1. nampak cantik dan sedapla fiza..mudah plak tu nak membuat hehe

    ReplyDelete
  2. nmpk comel je begedil.. hihi..

    ReplyDelete
  3. mcm snenag je..boleh try...sblm ni penah bt tp xjd..jd lembik..:P

    ReplyDelete
  4. whooaaa. .sedapnye 2. .:P nnti bg idea kt mak sruh buat. . :D

    ReplyDelete
  5. yeay!! tasneem nak try esok :) terima kasih untuk resepi ni ^^ boleh tasneem buat untuk anak buah :D

    ReplyDelete
  6. baru ika nak tanya juga resepi ni rupanya fiza dah post hewhew
    kalau guna daging hancur boleh ke fiza?
    yang telur tu nak kena celup dulu dengan begedil then baru salut dengan tepung goreng ayam?

    ReplyDelete
  7. senang ja kan, tiba2 rasa lapaq pulak. hehe

    ReplyDelete
  8. lapar pulak tgk gambar ni.. hehe

    ReplyDelete
  9. wah sedapnya.. nnti nk cuba la :D

    ReplyDelete
  10. wah sedapnya fiza, boleh try ni. thanks kongsi resepi :)

    ReplyDelete
  11. Suka makan soto yang ada begedil... comey2 begedil tu.. Salam kenal, Fiza...

    ReplyDelete
  12. comel jek bentuk..kalau sy buat,mesti beso2..puas kalau makan..hehe..

    ReplyDelete
  13. terima kasih berkongsi resipi ini fiza.. insya-Allah nanti akak nak cuba buat.. sedap tu.. :D

    ReplyDelete
  14. @Mime MF.. tambah tepung banyak.. bila tak cukup tepung tu yg jd lembik..

    ReplyDelete
  15. @Affy Afiqah.. mcm goreng ayam.. kene celup telur dulu...

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah