Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ?

09:25

klik banner untuk join
Bermula tepat jam 9.00 malam ini dan akan berakhir jam 12 Malam pada 28 Disember nanti ,semua dijemput sertai.
Hadiah:
1 Blog Akan di Review Akupenghibur.com 
10 pemenang Set Sarung Bantal Dan Sarung Tisu oleh 
10 pemenang fridge magnet oleh dakuamatmenyintaimu.blogspot.com
2 X RM 5 Top up
Ceritakan kenapa kamu jadi blogger ?
Assalamualaikum.. Kenapa Fiza jadi blogger? Ok lah.. ini jawapannya... 
Fiza katogorikan diri Fiza sebagai Part-time blogger.. Fiza mula menjadi blogger sejak 2011.. Fiza berkahwin dan mula bekerja di tempat baru… Kat office Fiza ada 2 member yang aktif berblogging.. Boleh dikatakan pengaruh rakan sebaya la nie.. tapi pengaruh yang positif. Fiza pun mula menjinakkan diri dengan membuka akaun gmail dan terus buka akaun blog yang dinamakan woi-lepakdulu.blogspot.com.. terus terang Fiza tak berminat sgt pun masa nie.. just copy paste blog.. mungkin sebabkan ikut-ikutan.. mula-mula memang bersemangat, last2 update ikut suka hati jer..
Pada tahun 2012, Fiza still dengan blog yang sama tetapi on- off . Nak dijadikan cerita, Fiza dinaikkan pangkat di tempat kerja dan ditempatkan di department lain.. Kebetulan satu floor dengan kawan yang memang aktif berblogging.. hari-hari Fiza baca blog dia.. dari situ mula timbul minat untuk berkongsi cerita.. Bila baca blog dia, penuh dengan cerita harian bersama anak dan keluarga.. Fiza terfikir, why not Fiza buka blog baru yang khusus untuk diri Fiza.. konsep lebih kurang seperti diari.. sebelum nie Fiza hanya publish gambar di FB, tak rasa kepuasan tu.. 
Maka secara rasminya bulan Mac 2013, Fiza menamakan blog Fiza http://ourmemoria.blogspot.com/ .. Setiap detik dan peristiwa Fiza akan ceritakan dalam blog Fiza nie.. Bila publish kat blog, dapat ceritakan pengalaman, aktiviti harian, percutian keluarga dan segala-galanya dapat dikongsikan kepada kawan2.. Dengan adanya blog, Fiza seronok sangat dan terasa betapa ruginya tak aktif sejak dulu.. Dalam dunia blogging, Fiza dapat ramai kawan dan yang paling best Fiza dapat banyak hadiah seperti keychain, FM, button badge, kad raya, pos kad, tudung, shawl, blouse dan produk penjagaan muka.. 
Ini semua hasil usaha mengaktifkan diri dalam segmen2 yang kawan2 anjurkan dalam blog mereka.. Walaupun baru 9 bulan terlibat secara part-time, Fiza dapat pelbagai pengalaman, ilmu dan info apabila Fiza BW ke blog kawan2.. terasa persahabatan di alam maya lebih telus dan ikhlas daripada persahabatan di alam nyata.. Daripada penulisan, kita dapat menilai peribadi individu tersebut...orang cakap macam tu.. tp Fiza dapat nilai sikit-sikit je..
"A friend is someone who knows all about you and still loves you" - Albert Hubbard
Sekian..>_<

You Might Also Like

19 kitty baik hati komen

  1. selemat bersegmen :) sy pun da join jugak hehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah terima kasih kerana sertai.. entri yang menarik kisah seorang blogger..semoga terus menjadi blogger

    ReplyDelete
  3. gud Luck yer Fiza..entry yg sangat menarik..samalah, join GA memang bestttt dpt banyak hadiah..hehehe

    ReplyDelete
  4. Wow..nama blog yg mula2 tu..sempoilah Fiza. Tp skrg nama perlu disesuaikakan ikut niche blog. Ok. Gud luck. Blog kita jg utk tatapan genarasi anak2 nt.

    ReplyDelete
  5. salam..ayu singgah dr segmen yg sama..

    ada masa singgah la ke blog ayu...ayu ada buat segmen juga..tq

    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
  6. gudluck.. nina pun nk join juga la.
    lebih kurang la kita sbb buka blog disebabkan pengaruh rakan :)

    ReplyDelete
  7. menarik kisah fiza.. semoga fiza berjaya.. :D

    ReplyDelete
  8. oh alkisah nyer.. fiza.. kalau tukar nama blog.. ade effect ape ape tak?..

    ReplyDelete
  9. assalamulaikum.... ekin datang dari segmen yang sama... jemput la singgah ke blog ekin ya...

    http://cikash.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
  10. assalamulaikum.... ekin datang dari segmen yang sama... jemput la singgah ke blog ekin ya...

    http://cikash.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
  11. salam gud luck, nak ajak join kontest kt blog saya pula. :) , peluang nak menag service like fanpage , businesscard n banyak lagi . masa dh tinggl 5 hari je lagi huhu http://www.mawardiyunus.com/2013/12/pelancaran-kontes-u-blogger_7.html

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah