Latihan Archery ~ kali ke-4

11:08

Assalamualaikum..
Fiza
Fiza harap kawan-kawan tak bosan dengan cerita sukan memanah Fiza.. lepas nie pun still akan ada entry berkaitan memandangkan sukan memanah nie.. Fiza berhutang satu lagi cerita bagi sesi memanah.. buat masa ini, Fiza akan publish dulu perkembangan sesi kali ke-4.
Sesi memanah couple pertama aka coach.. bos Fiza dan wiffy dia..
dorang nie memang pro
Cik Lia dengan result dia.. daebak...
Fiza mulakan dengan jarak 10m sebagai proses warming up.. dan result memang boleh dikatakan okay dan puas hati.. 
result Fiza untuk jarak 10m
Bila jarak 10m Fiza dah boleh bawa, coach pun naikkan jarak ke 20m pula.. seperti biasa ia tidak mudah seperti yang disangka.. resultnye hancur.. hehe.. sampaikan malas nak ambil gambar result.. paham2 jela..
Coach yang tegas dan serius...
Jarak 20m.. mementingkan keseimbangan dan fokus yang tinggi..
Sepanjang Fiza menjalani sesi memanah nie, Fiza dapat rasakan perubahan terhadap emosi, tumpuan dan fokus Fiza terhadap sesuatu perkara.. Fiza lebih banyak cool berbanding dulu sebab Fiza nie jenis pemarah... Insya Allah minat terhadap sukan memanah nie akan berterusan memandangkan Fiza betul-betul dah berminat.. 
sumber : google image

You Might Also Like

20 kitty baik hati komen

  1. wah..boleh tahan Fiza yer.. kat mana latihan memanah tu? tgk latar belakang mcm kat perumahan?? ^^

    ReplyDelete
  2. jauh jugak jarak tu. Ohsem!
    Eda kalau dekat pun belum tentu dpt skor. Hahaha

    ReplyDelete
  3. janganlah panah budak tecik tu...cian la kat dia...huhuhu

    ReplyDelete
  4. terbaik la sis...huh teruja lak tgk..hehe chaiyok2!! ^^

    ReplyDelete
  5. ada bakat jadi ahli sukan memanah ni fiza ehehe..

    ReplyDelete
  6. tgk dari gmbr mcm kurang interest fae nak try archery ne. tak tau la if fae try main nanti, maybe minat tu will develop sendiri hehe.

    ReplyDelete
  7. Wah hebat jugak ye yg 10m tu. insyaAllah nti yg 20m tu pon boleh aim yg terbaik pnya :)

    ReplyDelete
  8. alahaii rindunya nak memanah. mmg pun memanah ni byk kesan positif secara mental. Sebab tulah ianya jadi salah satu sukan yg amat digalakkan oleh Nabi s.a.w kan...Bestkann Fiza :)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum... Hebatlah kak Fiza ni.

    ReplyDelete
  10. pernah cuba sekali je dulu..sengal gak tangan

    ReplyDelete
  11. terbaik fiza...tengok bersemangat fiza...moga lepas nie lebih baik..

    ReplyDelete
  12. boleh masuk olimpik ni... hehe

    ReplyDelete
  13. wahh suka tgk k.fiza memanah.
    teringin je nk join skali :)

    ReplyDelete
  14. wahh hebat betul ,memang masuk bertanding eh ?

    ReplyDelete
  15. bestnya kak fiza
    miza tak pernah cuba memanah..tpi benda tu tak berat ke..hehee

    ReplyDelete
  16. semoga fiza terus bersemangat.. tahniah, semakin hari semakin ada peningkatan.. :D

    ReplyDelete
  17. waaa...ada gaya..hehe..teringin nyer nak try.. mana tawu boleh cool kan diri..almaklum miLa ni kaki melenting sikit..hehe :)

    ReplyDelete
  18. bila ianya dpt mengubag attitude kita , mmg bagus ... hobi yg bermanfaat serta dapat disiplinkan diri .

    ReplyDelete
  19. bestnya.. saya dah mlama teringin nkbelajar memanah, tapi x pernah pun lagi..

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah