Barang peribadi Make up dan perfume

16:25

Assalamualaikum.. hari nie Fiza pun tak tahu nak buat apa kat rumah.. sambil layan Star King, mata mengadap lappy.. 
Untuk enrty kali nie.. Fiza nak kongsikan barangan make up Fiza kat korang semua.. semuanya asas sahaja sebab Fiza pun suka nak make up tebal2, cukup untuk buat rupa nampak ceria dan tidak sembab...
Krim asas, lipstik, foundation, blusher, eye liner, maskara dan juga eye shadow
sebelum pakai make up, Fiza akan sapukan krim asas dulu.. 
Fiza gunakan olay dah lama dan memang sesuai dengan kulit Fiza.
Disamping melembabkan kulit, ia menjadikan kulit Fiza lebih cerah berbanding sebelum ini.
Foundation Maybeline dan Maybeline Clear Smooth Cake Powder..
Gabungan terbaik buat kulit nampak sekata 
Lipstik Fiza ada macam2 jenis.. Maybeline, IN2IT, Silkygirl dan Too Cool For School 
Eyeliner jenama ZA dan Elite..
Eyeshadow pula IN2IT
Fiza jarang gunakan make up untuk mata sebab takut nampak over pulak... hehe.. 
Blusher Silkygirl 
Johnson's Baby Oil.. 
yang nie untuk rambut dan tangan
Perfume Armani Code.. 
Fiza tak bawa semuanya kalau ke opis atau keluar berjalan2.. yang penting krim asas, bedak kompak, lipstik dan perfume.. yang lain boleh tinggal kat rumah jer.. Korang pula macam mana... mesti tak kan lupakan bedak... tak kan lelaki nak bawa bedak pula.. memang tak la... hehe...
p/s: Esok Fiza kene ke opis.. hari ahad terpaksa kerja.. huhu... kene buat persiapan untuk mesyuarat bajet hari Isnin.. Itu yang sampai pukul 1 pagi pun still kat opis minggu lepas.. esok harapnye tak la sampai pukul 1 pagi..  

You Might Also Like

15 kitty baik hati komen

  1. Salam. First time singgah sini :)

    Silkygirl & maybelline. Fevret ^^

    Btw, anda ditag. http://alynnnyzaa.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-alynn-nyzaa.html

    Kalau ada masa free jemput join ye ^^
    Thanks.

    ReplyDelete
  2. Alaa~, kesiannya kena kerja hari ahad. Be strong k? Heheh :)

    ReplyDelete
  3. Ana lg senang. Dalam beg ade foundation, bedak, eyeliner n perfume. Hihi. Xpndai pakai krim2. Takut rosak muke. Eh, jgn la kak keje smpai pukul 1. Tak cukup rehat nnti.

    ReplyDelete
  4. Dik An yang peting dalam beg kalau g jejauh bio essence mirale water dengan sabun cuci muka je...kadang2 je pakai krim atau bedak..muka jadi ruam kalau pakai bedak bbukan hehe

    ReplyDelete
  5. Amboi banyaknya barang dia.. meriah je tengok.. huhu akak pun tak ada gitu semua :)

    ReplyDelete
  6. Kita pun guna foundation maybeline tu Fiza..senangkan..

    ReplyDelete
  7. uiiii
    bestnya kak fyza TT_TT
    thanks ajar qila hikhik

    ReplyDelete
  8. minyak zaitun tu sis guna utk tanggalkan foundation n compact powder kat muka . dlm handbeg selalunya ada gel pembersih muka , bedak arab n pelembap bibir .

    ReplyDelete
  9. Wah macam2 yer kena bawak... Hehe :)

    ReplyDelete
  10. Wah. Bnyak jugak set2 kecantikan dia. hihi

    ReplyDelete
  11. Byknya brg mekap fiza..jenam feveret sya jgk tu..maybelline dgn in2it.hehe..murah dan berbaloi..hehe

    ReplyDelete
  12. Bnayak juga make up kak Fiza :)

    ReplyDelete
  13. Wahh byknyerrr ..Akak jenis simple jer kalau kuar umah takder la mekap sgt yg asas jer ...Kat umah melebih2 takper heheheehe ...

    ReplyDelete
  14. lya juga salah seorang pengguna brg2 di atas :)

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah