Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Pasar Nat di Buketa, Thailand

17:17

Assalamualaikum.. okey untuk entry kedua untuk hari nie, semasa pulang ke kampung, kami kene hantar mak long (mak sedare Mr. Hubby) yang tinggal di sempadan Thailand.. sambil-sambil tu, Fiza, Mr. Hubby dan adik-adik ipar berpeluang ke Pasar Nat di Buketa, Thailand.. 
Pasar Nat tu adalah pekan sehari, pasar pagi atau pasar minggu.. tak silap Fiza orang-orang Kedah pun panggil pasar pagi dengan panggilan yang sama.. Kat sini majoriti penjual berbahasa Kelantan, jadi tidak ada masalah nak tawar-menawar.. hehe.. bukan Fiza, tetapi Mr. Hubby.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Barang-barang seperti toto, set cadar, barang-barang peralatan dapur memang banyak kat sini.. Fiza selalunya akan beli set cadar sebab murah, kalau harga asal beratus-ratus, kat sini boleh dapat dengan harga RM 40.00 hingga RM 100.00. Makanan lagi la murah.. semuanya RM 1.00 
Rojak Bihun.. pertama kali makan, sedap sangat.. harga RM 1.00 
Lompat tikam, RM 1.00
Setakat nie dulu story Fiza.. Nak buat sesi BW pulak sebab minggu nie terasa aktiviti BW Fiza tersangatlah slow.. bagi korang semua, terima kasih kerana sudi baca dan selamat berhujung minggu.. 
p/s : Petang nie Fiza tak pergi memanah sebab hujan lebat.. dan 2 minggu kot tak memanah nie.. mesti skill dah lari.. hehe.. >_<

You Might Also Like

19 kitty baik hati komen

  1. Tertarik tengok rojak bihun tu...macam sedap je hehe..

    ReplyDelete
  2. wah..bestnya..ida smpai sempadan je..lum msuk smpai thailand lgi..memang murah toto..oda beli rm35 je

    ReplyDelete
  3. Murahnya rojak bihun tu! :D

    ReplyDelete
  4. kak fizaaaaaa. murahnyeee xD makanan pun sehenggek jee. ish ishh. puas makann cenii :D

    ReplyDelete
  5. As salam, abe kie blom pernah gi ke Buketa. Hanya sampai ke pekan Mundok aje.

    P.S. Harap maaf. Fiza telah ditag untuk segmen The Liebster Award. Sila baca entri terbaharu blog Abe Kie untuk keterangan lanjut. Terima kasih diatas kerjasama fiza, ye?

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum..

    best nyer jalan2 kat sini kan.. harga makanan dan barangannya murah2... yer.

    mselim3

    ReplyDelete
  7. Salam hujung minggu Fiza..Sedap durian tu...

    Darlie & Ribena for fiza...

    ReplyDelete
  8. RM1.00 jer makanan tu? Murah betul. Kat Perlis pun dorang sebut pasar sebagai nat...

    ReplyDelete
  9. kat sana maish murah kan fiza..adoyaiie..terbeliak biji mata tengok barangan yang dijual disana..

    ReplyDelete
  10. waaaa.. mesti murah2 barang kat sana kan.. teringin nak pegi sana..

    ReplyDelete
  11. menariknya .. murah betul ye, salam kenal dari saya, sam.. :)

    ReplyDelete
  12. alamakkkkkk murah giler barang kat sana! rojak bihun RM1??? lompat tikam RM1??? marbelessss!

    ReplyDelete
  13. betul murah tu fiza ... selamat berhujung minggu .

    ReplyDelete
  14. Mmg best shooping tmpat2 cmnie kan..murah2 belake...makanan tu mmg murah sgt la..nmpak sdap! ^-^

    ReplyDelete
  15. wahh murahnya makanan kat sana..
    boleh makan macam2.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. murah btol~!!! semoga ada kesempatan nak ke sana

    ReplyDelete
  17. seronok nya.. even kejap dpt jugak jejak kaki kat sna.. =D

    ReplyDelete
  18. Murahnya fiza..mana nk dpt lagi beli makanan dengan harga RM1 lagi skrg nie... =D

    ReplyDelete
  19. makanan semua rm1? kalau mcm ni sehari boleh makan 30 kali.. hahaha

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah