Steamboat di Cameron Highland

15:38

Assalamualaikum.. lambat sikit update hari nie.. dah settle keje2 opis baru la boleh ngadap blog pulak..
Story kali nie, Fiza nak ceritakan pengalaman menikmati steamboat  di Brinchang, Cameron Highland... 
jauhnye Fiza pergi makan kan.. 
nie sebab mengidam strawberry waffle.. tu yang ke sana...
pada 20 Sept. 2014, kami pun pergi ke sana hanya untuk satu malam..
 cuaca tak berapa mengizikan dan hujan renyai2 masa kami sampai waktu tgh hari.. 
tak tahu nak makan apa untuk dinner malam tu.. 
dan cuaca pula 2 kali lebih sejuk daripada biasa..
kami memilih untuk makan stamboat..
Harga pun sangat berpatutan.. RM 48.00 untuk 2 orang..
kenyang tak terkata.. boleh kata kalau 4 orang makan pun boleh...
dapur untuk memasak.. 
seafood ada udang, ayam dan ketam
sampingan lain, fishball, fishcake, telur, mee dan bihun
sedia untuk mencelur bahan 
2 jenis kuah.. sup dan tom yam..  
sedia untuk makan...
Masak pun tak la lama sangat.. buka api besar2.. didih je terus masukkan bahan..  
memang sedap dan puas hati..
Restauran nie terletak betul2 di area brinchang, 
layanan pun memuaskan..
kalau korang berkesempatan ke sana, boleh la singgah makan...
Wassalam

You Might Also Like

16 kitty baik hati komen

  1. wow...besar udang tuuuu...sedapnya...

    ReplyDelete
  2. Bagila nama restoran steamboat...mn tau lau g sana,bleh try gak

    ReplyDelete
  3. Alamak fiza peehhh sdpnya tu nakkk juga

    ReplyDelete
  4. Alamak! Steamboat.. I loikeeee steamboat!!! Steamboat seafood terbaik! ^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  5. Sedapnya steamboat! Teringin sangat nak makan steamboat sekarang ni

    ReplyDelete
  6. Sedapnye udang tuu. Tomyam lagi. Fuhhh.. Tak tahan. :D

    ReplyDelete
  7. wah sedapnya akak...dah lama tak makan steamboat...dik an menabung sini :)

    ReplyDelete
  8. sedapnyaaaaa huu besar udang tu

    ReplyDelete
  9. besar nya udang..tengok pun dah terliur..

    ReplyDelete
  10. Udang!! Tu udang yang besar ke? Mangkuk yang kecil?? :)

    ReplyDelete
  11. Teringat time zumal pergi Cameron dulu, makan steamboat gak. Rasa lega demam ^_^

    ReplyDelete
  12. Sedapnya....udang tu yang bikin geram tengok...hihi...

    ReplyDelete
  13. Ape name restoren tu...brinchang mcm bnyk je tempat steamboat

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah