Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Mee Udang Sg. Dua, Pulau Pinang

11:00

Assalamualaikum.. pejam celik dah nak masuk pertengahan bulan November.. terasa cepat masa berlalu. Lama tak cite pasal makanan nie.. takut ader yang terliur.. tp bukan itu niatnye.. Niat untuk bagi info bagi mereka yang nak tahu. Siapa pernah makan mee udang.. mee udang memang famous kat area utara terutamanya di Pulau Pinang. 
Mana yer nak cari mee udang? Oke.. mee udang terbaik ada di Sg. Dua, Pulau Pinang.. bukan mengidam cume minggu lepas berkesempatan ke Pulau Pinang menhadiri majlis konvokesyen adik kedua Fiza... alang2 sebelum nak balik Rawang, singgah makan dulu..
Kawasan Sg. Dua memang banyak kedai mee udang, cuma kita je yang kene pilih.. Pilihan kami di Medan Selera Sri Tambang.. GPS yang carikan.. 
Medan Selera Sri Tambang Mee Udang
Masuk je kedai, jangan duduk terus, kita perlu pilih udang dulu.. besar mana, berat mana, kita yang tentukan sendiri.. Papan harga pun diletakkan sebagai panduan untuk udang yang ditimbang. 
Papan harga
Udang memang segar dan besar2... 
nie la hasilnya.. mee udang...
kuah pun pekat..
Bagi yang tercari2 restoran atau gerai mee udang, boleh singgah di Sg. Dua, Pulau Pinang.. memang tak menyesal punye..  
Wassalam...
p/s : cerita pasal konvokesyen dan jalan2 kat penang akan menyusul kemudian.. tunggu yer...

You Might Also Like

11 kitty baik hati komen

  1. Kegemaran ni mee udang dapppnya

    ReplyDelete
  2. salam singgah sini Fiza...wahh...sedapnya mee udang....Diana suka ni makan udang....hehe

    ReplyDelete
  3. nyum nyum mee udang...tiba-tiba akak rasa lapar ni...hu hu hu...

    ReplyDelete
  4. betul..sg Dua dia punya mee udang rata2 nya memang terbaik..:)

    ReplyDelete
  5. sedapnyeee..peberet ni..kalau nak best lagi makan mee udang kat kuala sepetang taiping..memang popular bnyak kali masuk tv..kwasan k.sepetang tu penuh orang jual mee udang..

    ReplyDelete
  6. terliurlah tgk mee udang tu fiza ... waaaaa

    ReplyDelete
  7. Fuh, terliur zumal... Nanti kena singgah makan mee udang ler masa balik Perak :))

    ReplyDelete
  8. sedap ni..tambah2 lagi udang yang segar :)

    ReplyDelete
  9. Bagi akak mee udang nie so-so jer.. maybe sbb dh selalu dok makan kot.. dah jemu..hehehe

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah