Friday, 28 February 2014

Jamuan Perpisahan ~ Secret Recipe Part 1

Assalamualaikum.. salam Jumaat semua.. hari nie baru Fiza dapat tarik nafas lega sebab sepanjang minggu nie memang Fiza sibuk dengan kerja.. syukur sangat pada hari Jumaat nie, Fiza dapat la jenguk blog nie.. rindu sangat.. nak story2 cerita sepanjang minggu nie.. 
Pada hari Selasa lepas, Fiza dan officemate ke Secret Recipe untuk jamuan perpisahan ringkas buat sahabat kami, Nursyazliana.. kitorg panggil Nina..
~Nina~
Nina berhenti sebab nak menumpukan perhatian pada anak2nya memandangkan anak dah 3 orang dan seorg masih baby.. Jadi suri rumah pun tetap berkerja kan Nina.. >_<. Lepas nie banyak la cerita korea yang dia boleh layan sbb duduk kat rumah.. eeee... jelos pulak rasenye... Macam biase sesi bergambar la yang lebihnye.. hehe...
~Kak As~ 
~Fiza~
~Kak Ena~ 
~Ain~
~Kami~ 
Tom Yum Kung ~ pilihan Nina... 
Grilled Black Pepper Chicken ~ menu Ain  
Ice Lemon Tea.. 
Prawn Macaroni n Cheese.. selera Fiza, Kak Ena dan Kak As.. 
pelik pulak bila serentak nak menu yang sama.. tapi memang sedap...
 macam biasa Apple Kasturi mmg favorite Fiza kalau datang SR 
Mix Platter
Story nie lebih kurang je dengan Kak Ena punye.. hehe.. gambar pun ada yang Fiza ambil dari dia.. mintak izin yer kak Ena.. hehe... 
p/s: Bos Fiza dah sampai la.. nanti la update lagi.. Salam Jumaat semua...

Wednesday, 26 February 2014

W.W ~ Kek Gulung

Assalamualaikum...
sedap sangat... nyum2..

Tuesday, 25 February 2014

Sikit sibuk...

Assalamualaikum.. semalam seharian tak dapat update entry sebab sibuk menolong bos untuk persediaan meeting besar pada Rabu nie.. sempat BW malam tadi, itu pun yang sempat.. ader lagi hutang yang Fiza tak BW.. maaf sangat2.. waktu malam masa mmg terhad.. balik kerja, memasak, pastu layan korea.. dah nak tido.. Fiza luangkan masa sikit untuk update status hari nie bagi blog nie tak la berhabuk sangat.. hehe... 
Ok lah.. nanti Fiza update story yer.. nak kene ada waktu yang betul2 tenang.. baru best nak berstory2 nie.. pukul 3.00 petang nie nak ngadap bos semula.. tolong bos siapkan slide.. binding lagi.. agak2 lambat ke Fiza balik hari nie.. hurrmmm.. tak pelah demi kerjaku yang tercinta.. hehe.. poyo kan.. >_< 

Sunday, 23 February 2014

Menu Special ~ Ikan Pekasam

Assalamualaikum.. hari minggu bakal berakhir berapa jam je lagi.. mcm biase hari minggu Fiza mmg pax.. Fiza akan padatkan sehabis mungkin.. semalam pagi rehat kat rumah, petang main bow.. hari nie.. masak tengah hari terlebih rajin sampai sekarang tak abis lagi lauknye... buat makan malam sekali.. nie menu makan tengah hari yang Fiza masak tadi.. 
menu hari nie..
daging masak black paper 
daging masak lemak cili api 
terung goreng sambal 
ikan pekasam
budu tempoyak... 
mangga pencuci mulut...
Aktiviti main bow Fiza akan updatekan dalam satu dua hari lagi... ikut kelapangan.. special sangat hari nie adalah ikan pekasam.. hehe.. sedap.. makan berpinggan-pinggan Mr. Hubby Fiza... >_<

Friday, 21 February 2014

Aktiviti hujung minggu ~ Archery kali ke-3

Assalamualaikum.. rasa macam dah berhabuk sikit cerita nie, tetapi sebagai permintaan Cik Lia yang nak muka dia masuk blog, nie Fiza tunaikan okey... hehe.. jangan marah Cik Lia...
Kali nie memang meriah dengan kehadiran budak kecik si Wani..(kecik la sangat.. hehe).. Minggu lepas Fiza dengan Nadia.. Kali nie tambah lagi sorang student... Macam biase la, sesi bergambar jer yang lebih.. haha...
kami ~ Wani, Nadia, Fiza
Wani.. pinjam gambar yer..
Bos dan Cik Lia (husband and wife yg romantik)
Fokus jangan tak fokus

Gaya tu penting, tapi bos Fiza memang hebat tau... 
nak test kene ke tak, try la jd target dia.. haha...
amacam.. ada gaya tak kami... hehe
jarak 20m, prestasi makin menurun pulak...
Fiza membebel sebab result teruk sangat.. adoi... 
Siap tangan dapat parut sbb dilibas tali bow.. sakitnye...
Kesimpulannye, memang best walaupun balik pedih tangan, siap pakej lebam dan parut.. "Kalau tak kene tali bow maknenye tak pernah memanah lah tu".... Itu yang bos Fiza cakap... ok.. faham tuan.. >_<
Minggu nie macam mana pulak yer dengan sesi memanah Fiza.. hurmmm... tunggu je lah.. In Syaa Allah, akan diteruskan lagi..  Terima kasih sebab sudi baca... 

Zikir Harian ~ Jumaat

Assalamualaikum..zikir pada Hari Jumaat..
Tak susah kan... 
sambil BW, nak tunggu page loading pun kita boleh berzikir...
Jom amalkan...
Salam Jumaat semua... >_<

Thursday, 20 February 2014

SEGMEN&GIVEAWAY BY IKHWAN YUSUFF

Assalamualaikum.. 
klik banner untuk join
Bermula 13 FEB 2014 Berakhir pada 1 MARCH 2014
Quote khas untuk Ikhwan.. Quotes about life..
If You Can't be a pencil To Write someone's Happiness...
Then Try To Be an Eraser To Remove Someone's Sadness..
- I Don't Believe

Hadiah Top Commentors Nov, Dis dan Jan

Assalamualaikum.. Hari nie Fiza mula bekerja lepas bercuti satu hari semalam.. Saje ambil cuti memandangkan bos ke Penang.. Bos pun suruh cuti, ape lagi.. cuti je la.. 
Duduk rumah semalam, semua cerita korea Fiza layan, dari pagi sampai ke malam.. Layan pula cerita Ugly Alert.. best la cerita tu yang mengisahkan cerita adik beradik tiri.. baru layan semalam, sambungannya malam nie... Memang kene tengok la jawabnye.. 
Kesian pulak kat En. Hubby sebab balik kerja tv dikonker oleh Pn. Wiffy nye.. tapi kalau ada perlawanan bola sepak, Fiza akan mengalah, online kat Astro on the Go jer...
Panjang pulak mukaddimah.. berbalik kepada perkara tajuk, Fiza dah terima hadiah untuk top commentor blog kak Zarena untuk 3 bulan berturut-turut.. hehe.. kak Ena bagi tahu Fiza dah konker semua..  hehe
November 2013 ~ Key chain rabbit
Disember 2013 ~ FM Menara KL
Januari 2014 ~ Key Chain Menara KL
Terima kasih kak.. bertambah koleksi Fiza untuk bulan Februari nie.. semua cantik dan comel.. Di penghujung bulan nanti Fiza akan updatekan semua koleksi FM dan keychain sepanjang bulan Februari.. Tunggu yer... >_<

Wednesday, 19 February 2014

W.W ~ Cuti

Hari nie jer.. >_<

Tuesday, 18 February 2014

Cenderahati dari Bali

Assalamualaikum.. terharu Fiza bila menerima surat dari rakan blogger Lieya berserta keychain.. Kebetulan Lieya baru pulang bercuti dari Bali, Indonesia.. Kisahnya korang boleh baca di sini..
surat iringan...
comel kan keychain nie...
Terima kasih Lieya sebab ingat kat Fiza.. nanti Lieya kirimkan juga alamat Lieya.. 
fizaizawa@gmail.com
Fiza akan balas pemberian nie.. In Shaa Allah...
Semoga Persahabatan kita di alam maya ini kekal berpanjangan.. Amin...

Dori terlebih garam

Assalamualaikum.. Siapa yang kenal dengan Blogger Kak Zarena , dia dah update dulu story nie kat blog dia.. Tapi Fiza pun nak update jugak story nie sebab makan-makan nie disponsor penuh oleh Kak Ena... 
Hari Jumaat lepas kak Ena belanje Fiza di SR, Sg. Buloh.. Kami dating berdua je memandangkan Kak As (officemate) duty telefon hari tu.. 
~Kak Ena~
Lemon ice blended
Chocolate Chip Walnut.. favorite kak Ena..
Lasagna beef.. Kak Ena punye
Fiza order.. Pan-grilled dory with lobster sauce...
rasa masin sangat.. tak boleh nak makan... 
mujur Kak Ena letakkan sikit lasagna dia.. kurang sikit kemasinan dia...
Tapi still sedap....
Fiza kalau ke SR memang nak minum apple kasturi, tapi apple habis... try order lemon ice blended pula... sedap juga dan tak menghampakan... 
Terima kasih kak Ena sudi belanja Fiza makan, semoga Kak Ena bertambah berjaya dalam Shaklee.. dan kalau dapat bonus lagi, sudi2 la belanja Fiza.. hehe... (tak malu betul Fiza nie)... 
Target hari nie nak siapkan kerja.. ingat macam nak cuti la esok.. tapi mana boleh ambil last2 minit.. Fiza nak duduk rumah jer.. cuti tuk tahun nie tak terusik lagi.... agak2 lepas tak... cuba la dulu...
p/s: Pagi tadi breakfast mee bandung, member ofis Wani yang masak.. serius sedap dan mata mula naik kuyu.. hehe...  Happy Wednesday Tuesday semua ... >_<

Monday, 17 February 2014

Hadiah doodle

Assalamualaikum... pagi nie Fiza nak kongsikan doodle kedua yang Fiza dapat daripada kawan blog.. kali nie daripada blogger Mirul, Fiza join nie secara tak sengaja sebab tawaran dibuka untuk 10 orang yang cepat menghantar permintaan doodle..
Fiza minta doodle bertudung... 
Terima kasih mirul buatkan doodle untuk kak Fiza.. doodle yang Mirul buat memang comel... tahniah juga buat 9 pemenang bertuah yang lain.. 
p/s : Penat dan mengantuk sangat hari nie... time rehat nanti nak tidur jap.. omputih cakap catnap... -__-.......

Sunday, 16 February 2014

Aktiviti hujung minggu ~ Archery kali ke-2

Assalamualaikum... Entry lepas Fiza ade menceritakan mengenai suka memanah.. untuk kali keduanya, Fiza meluangkan masa pada hari minggu bagi memastikan badan Fiza mengeluarkan peluh.. Sukan memanah nie memang nampak seperti statik tetapi memerlukan fokus yang penuh dan tetap berpeluh tau...dan... susah sangat...
Min, Nadia dan Fiza
Min, Fiza dan Lia
Dorang nie semua hebat tau.. di kalangan kami, Fiza la paling bawah sekali.. segan pula bila bertanding sesama sendiri, Fiza dapat tempat terakhir.. huhu.... 
Nie hasil jarak 10 M dengan markah 77 
Bergambar dengan hasil yang tak seberapa... 
Hebat si Min nie.. dpt no. 3.. markah 86... 
Nadia pun hebat.. no. 2 markah 100++ 
Cik Lia.. paling hebat.. semua duk dalam satu grouping..
dan boleh dikatakan otai.. sbb dah lama pegang bow... salute giler...
Serius mmg malu sangat.. huhu.. memang kene praktis banyak lagi.. daya fokus kene belajar, teknik dan kedudukan semua kene belajar dan perbetulkan... Kalau main panah jer mmg hasil mcm Fiza dapat lah.. huhu... mcm mn pun seronok sbb dorang semua sporting dan memberikan kerjasama dan tunjuk ajar yang terbaik... >_<

Bacaan Tambahan