Persiapan awal Barang Baby

12:37

Assalamualaikum.. Tak terlambat lagi Fiza nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2015...
Tidak kisah apa yang telah berlaku kerana ia telahpun berlalu dan yang penting apa yg perlu dilakukan pada hari yang akan mendatang. Buat azam baru dan teruskan azam yang masih tak tercapai. 
Dah lama tak update cerita, usia kandungan Fiza sekarang dah masuk 32 minggu.. Barang-barang baby ngan mama belum lengkap lagi.. tapi In Syaa Allah hari minggu nie dah buat persiapan penuh dah.. sebab tinggal lebih kurang 7-8 minggu je lagi..
Fiza mula beli barang baby masa umur kandungan 6 bulan lebih macam tu..  tengok pengalaman2 orang ada yang bersalin masa umur kandungan 7 bulan.. maka kenelah buat persiapan awal.. mana la tahu baby dah tak sabar nak melihat mama ngn dedi dia..
Tapi alhamdulillah, baby masih lagi sihat dalam perut sehingga hari ini.. harap baby lahir ikut tarikh doktor bagi yer..
beg dan peralatan botol susu 
Baby care and grooming.. 
Baju dan seluar 
bedung dan tuala 
Mittens, booties, barut dan topi
Barang2 nie semua Fiza beli masa clearance stock pureen.. nampak banyak tapi total semua dalam RM 600.00.. memang berbaloi2.. semua nie shopping pertama Fiza utk baby.. Wassalam...

You Might Also Like

15 kitty baik hati komen

  1. Assalamualaikum fiza, wahh bestnya tengok persiapan anak. fiza nanti bersalin kat hospital sg buloh ke? boleh sheila mai jenguk hihiii semoga dipermudahkan ye yangggg :)

    ReplyDelete
  2. sempat lagi nak tambah mana yang perlu lagi tu fiza...

    ReplyDelete
  3. seronoknya tengok..pandai Fiza jimat, beli masa promosi tak lah terasa mahal sangat..

    ReplyDelete
  4. Slmt thn baru juga fiza...comel2 smuanya teruja plak lya nak tgk baby fiza

    ReplyDelete
  5. wahhh. dah banyak barang tuu. semoga dipermudahkan semuanya kak :D

    ReplyDelete
  6. dah tak lama je lagi tu..semoga semuanya dipermudahkan..:)

    ReplyDelete
  7. waduhh...geram tengok barang baby..!

    ReplyDelete
  8. tak sabar nya menanti kehadiran baby tu ^_^

    ReplyDelete
  9. xpernh dpt jengah pureen clearence ....bile due???dah lame tak jenggah sini

    ReplyDelete
  10. @Sheila Salim Fiza daftar bawah Hospital Selayang sbb tinggal kat Rawang..

    ReplyDelete
  11. Moga dipermudahkan semua ya kak. Tak sabar nak tengok baby nanti :D

    ReplyDelete
  12. Wahh tahniah fiza. Semoga semuanya selamat yer. Mesti baby comei macam fiza jgk. Hehee ;)

    ReplyDelete
  13. Baru tau akak mengandung . Mesti x sbr kan eksaited :)

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah