Jeruk mangga asam boi

14:55

Assalamualaikum.. 
pejam celik pejam celik dah 60 hari Fiza bercuti bersalin.. minggu depan dah mula kerja.
sedih pulak nak hantar baby Thaqif kat baby sitter memandangkan dia pun kecik lagi..
tp nak buat mcm mana kan.. kerja pun penting..
nak bantu Dedi tambah pendapatan.. dulu berdua sekarang bertiga..
 of course la belanja makin bertambah..
Last week kami balik Kelantan buat cukur jambul Baby Thaqif..
kebetulan musim buah mangga @ pauh.. 
ape lagi menjeruk la bila balik Rawang..
Mangga Epal 
Proses menjeruk bermula.. tak susah pun nak buat..
Bahan-bahan:
Mangga
Asam Boi
Cili kecil
Gula 
Buat petang, simpan dalam peti ais, malam dah boleh makan..
memang cepat dan sedap...
tak perlu tambah air sbb air akan keluar dari buah mangga dan gula.
Sape yang ada mangga jom buat.. mmg senang.
Wassalam..

You Might Also Like

4 kitty baik hati komen

  1. nyam nyam nyam mantap mba pengen dong hehehe seger kayanya makan manisan mangga :G

    ReplyDelete
  2. ushhh kecur tengok. hehe. nak sikit :P

    ReplyDelete
  3. dah habs pantang ya kak fiza... selamat kembali bkerja ya.. :D semoga bby trus sihat.. :)

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah