Karipap Gergasi

15:11

Assalamualaikum.. entry kedua tuk hari nie.. kejar nak update blog.. esok Fiza dah mula cuti sampai hari Isnin depan.. balik Bentong kejap dan terus beraya di Kelantan. Hari nie pula dapat MC tp still datang opis tuk siapkan mana-mana kerja yang tak abis.. 
Korang pernah dengar atau makan karipap gergasi tak? Memang besar karipap nie, lebih besar dari tapak tangan tau.. Makan satu time buka puasa memang tak payah cari makanan lain.. 
Fiza jupe karipap nie kat area Tasik Biru, Sg. Buloh. Akak nie jual kat tepi tasik.. sambil2 amik Baby Thaqif kat nursery, singgah beli karipap utk berbuka puasa.
saiz besar tapak tangan.. 
Gerai Karipap Gergasi 
lokasi tepi Tasik Biru
Kirenye menu wajib Fiza hari2.. sebab inti karipap dia memang sedap.. penuh pulak tu.. takde isi angin pun.. hehe.. Selain tu kalau berbuka puasa mesti nak cari popia basah.. 
Apa menu wajib korang masa berbuka? kalau sudi komen la yer.. selamat berpuasa dan selamat berbuka puasa.
Wassalam.

You Might Also Like

5 kitty baik hati komen

  1. tak pernah merasa lagi karipap besar camtu..hehee
    miza setiap kali bukak puasa mesti kena ada kuih tepung talam ubi tu kot namanya..hehee

    ReplyDelete
  2. kalau berpuas hati isi dia, hari2 pun sanggup makan. hehe

    ReplyDelete
  3. My mom pun selalu gak buat
    Buh inti kentang+telur+ayam
    Makan panas2 cicah sos cili
    Dap dap :p

    ReplyDelete
  4. Besarnya..mst sedap kan..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah