Menjamu selera di Williams Corners, Kelana Jaya

14:57

Assalamualaikum, pertama sekali Fiza nak mohon maaf sebab langsung tak BW dan membalas kunjungan kawan-kawan semua. Masa Fiza betul-betul suntuk. Ngadap blog pun semata-mata untuk update blog jer.. komen-komen korang semua masih dalam awaiting moderation sebab niat nak balas kunjungan tu memang ada.
Minggu lepas kami sekeluarga ke William Corners di Kelana Jaya. Tempat makan nie famous dan lebih kurang mcm cafe dan open air macam kedai mamak. First impression macam tak percaya dengan gaya santai dan digelar humble cafe, tapi sajian makanan memang tip top.. macam 5 star hotel..
nie suasana sebenar waktu malam..  
Williams Corner 
Cafe dibuka jam 6 petang
Servis pun cepat sebab kami tiba lebih kurang jam 6 petang. 
Menu simple atas blackboard
Williams Corner terkenal dengan soda herbs.. Dengan gelas yang besar, rasa dia memang terbaik. Dalam soda herbs nie ada ais krim soda, laici, longan, serai, lemon, daun pudina dan asam boi.
Soda herbs 
Gelas lebih besar daripada Thaqif
Menu wajib cuba Anti Pesto..
Datang dalam pilihan ayam, daging lembu, lamb, Ribs BBQ Beef
itik salai, daging salai, ayam salai.. pilih je nak apa dalam pinggan besar tu 
sos untuk Anti Pesto 
Seafood Rissotto.
boleh pilih clams, Scallops, Tiger Prawns, Stuff Squid
Bamboo Clams dan pilihan ikan.. kami pilih ikan salmon
Thaqif pun Fiza suap semua.. dah boleh makan kan.. 
Nampak mewah dan harga pun sangat berpatutan. Cafe nie juga menyediakan masakan panas biasa seperti nasi goreng. Pendek kata dari makanan yang biasa-biasa sehingga luar biasa. Mintak apa sahaja, sure dorang akan buat. 
Dah janji dengan En. Hubby nak datang ke sini lagi.. memang sedap sangat.. tak rugi kalau bawa keluarga besar ke sini. 
Wassalam.

You Might Also Like

1 kitty baik hati komen

  1. Tempat terbuka macam ni memang jadi pilihan ramai..

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah