Thursday, 30 April 2015

Jeruk mangga asam boi

Assalamualaikum.. 
pejam celik pejam celik dah 60 hari Fiza bercuti bersalin.. minggu depan dah mula kerja.
sedih pulak nak hantar baby Thaqif kat baby sitter memandangkan dia pun kecik lagi..
tp nak buat mcm mana kan.. kerja pun penting..
nak bantu Dedi tambah pendapatan.. dulu berdua sekarang bertiga..
 of course la belanja makin bertambah..
Last week kami balik Kelantan buat cukur jambul Baby Thaqif..
kebetulan musim buah mangga @ pauh.. 
ape lagi menjeruk la bila balik Rawang..
Mangga Epal 
Proses menjeruk bermula.. tak susah pun nak buat..
Bahan-bahan:
Mangga
Asam Boi
Cili kecil
Gula 
Buat petang, simpan dalam peti ais, malam dah boleh makan..
memang cepat dan sedap...
tak perlu tambah air sbb air akan keluar dari buah mangga dan gula.
Sape yang ada mangga jom buat.. mmg senang.
Wassalam..

Friday, 3 April 2015

Rezeki Baby Thaqif

Assalamualaikum dan salam Jumaat.. ada kesempatan masa nie boleh la Fiza update blog sikit.. mana tak nye.. skrg rutin hidup 100% berubah.. tak mcm hidup berdua dulu.. sekarang nie 24 jam kene layan baby Thaqif je.. tak layan menangis pulak.. 
Fiza juga nak ucapkan terima kasih atas ucapan tahniah korang semua..yang datang umah pun ramai jugak.. alhamdulillah.. mana tak nye baby yang ramai sgt orang tggu.. 4 tahun kawin dapat jugak sorg.. Mereka yg datang pun tak dengan tangan kosong.. rezeki baby Thaqif.. Alhamdulillah..
Hamper drp Ofis Mr. Hubby 
Baju baby drp Ofis Mr. Hubby  
Mainan nie Mak sedare Baby Thaqif bagi
Mak sedare Baby Thaqif hadiahkan feeding set..
 awalnye dapat bekas makan baby 
Mak sedare Baby Thaqif hadiahkan kasut comel..  
Hamper drp Cik Lia, bff Fiza 
Hamper dr opis Fiza
Baju nie nenek baby Thaqif hadiahkan
Goodies bag.. 
Nie pihak Hospital Selayang bagi..

Bacaan Tambahan