Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Lindungi bucu tajam dengan corner protector

16:19

Assalamualaikum.. Setelah seminggu, hari nie berkesempatan untuk update blog. Tahun baru nie, kerja di pejabat perlu diutamakan dahulu. 
Entry kali nie Fiza nak kongsikan cara Fiza lindungi bucu-bucu tajam daripada terkena kita dan paling penting untuk lindungi anak daripada terluka.
Fiza memang risau sangat dengan bucu-bucu yang ada terutamanya pada tangga dan kabinet. Tambahan pula Thaqif dah laju merangkak.. tahu je dah ada dekat bucu tangga. Memang risau sangat. 
Minggu lepas Fiza ke DIY Tesco Rawang untuk cari corner protector. Harga pun tak mahal, ikut pada saiz. Paling murah RM2.80.
Corner Protector 
DIY dengan menampal double tape yang telah disediakan 
Sesuai di bucu kabinet dapur
Melindungi bucu tangga 
Bucu kabinet TV
Bucu meja makan Fiza beli jenis span.
Bila dah pasang kat semua bucu, terasa lega sebab selama nie risau je kalau Thaqif kalau Thaqif terhantuk. Sekarang nie baru la tenang nak lepaskan Thaqif merangkak ke mana-mana dalam rumah. Sebab orang mencegah lebih baik daripada mengubati. Wassalam.

You Might Also Like

3 kitty baik hati komen

  1. Ya, corner protector ni memang sangat-sangat penting, selagi ada segenap sudut semua kita kena lindungi...

    ReplyDelete
  2. betul tu..budak2 kalau jatuh mesti kena bucu2 ni..anak akak dua2 orang pernah terhantuk bucu meja dengan kabinet tv.

    ReplyDelete
  3. mmg bahaya ada bucu2 tajam ni. lagi2 klo ade si kecik

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah