Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Resepi Bayi Macaroni Cheese

12:29

Assalamualaikum.. Hari nie Fiza sediakan bekal macaroni dengan cheese untuk Thaqif bawa ke nursery. Selalunya bubur nasi. First time buat macaroni jadi keras bila sampai kat nursery. Hari nie alhamdulillah, elok menjadinya.
 Fiza nak kongsikan resepi ringkas nie yang sesuai untuk bayi 11 bulan dan ke atas. 
Macaroni untuk Thaqif
Bahan-bahan:
Pasta/ Macaroni
Air
Minyak zaitun
Puree brokoli (yang telah direbus dan diblend halus)
Cheddar cheese
Stok ayam 

Cara-cara:
1. Rebus macaroni bersama sesudu minyak zaitun. Lebih berminyak lebih elok bagi elak macaroni melekat.
2. Masukkan stok ayam bila rebusan agak mendidih. (boleh tambah isi ayam jika perlu)
3. Masukkan puree brokoli. 
4. Tos dah sejukkan. Air rebusan jangan dibuang.
5. Blend macaroni sehingga agak-agak bayi boleh telan. Masukkan semula dalam air rebusan tadi.
6. Rebus sekali lagi dan angkat bersama-sama air rebusan. (Macaroni akan nampak berkuah sedikit)
7. Letak cheddar cheese atas macaroni yang masih panas. Tutup bekas supaya ia cair. Hasilnya macam gambar kat atas.
 
Macaroni and Cheese
Yang nie mama Thaqif bawa ke pejabat. Bezanya macaroni tak diblend.
Semoga bermanfaat.

You Might Also Like

7 kitty baik hati komen

  1. wahhh mesti berselera thaqif makan ni...

    ReplyDelete
  2. nanti ada masa sy nak cuba jugak hihi

    ReplyDelete
  3. try buat kat anak, abis dimuntahkan semula... dasar tekak melayu.,...

    ReplyDelete
  4. Msti beselera thaqif mkn..wahh nmpk sdp sgt

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah