Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Jenis-jenis beg untuk wanita

15:15

Assalamualaikum dan salam Jumaat. Untuk entry santai-santai, kita try jenguk-jenguk jenis beg tangan yang wanita selalu pakai. Setiap beg ada namanya yang tersendiri dan nak guna pun ada yang perlu mengikut kesesuai tempat dan majlis. Sumber

Beg Olahraga: 
Beg yang digunakan untuk membawa peralatan sukan dan pakaian ke gym.
Backpack: 
Beg yang disokong oleh bahu, salah satu atau kedua-dua bahu.


Beg Baguette : 
Dompet yang agak panjang dari sisi ke sisi dan kecil dari atas ke bawah.

Beg Bowling:
 Beg yang asalnya dibuat untuk menyimpan bola bowling, dan kini telah menjadi satu item fesyen.
Bucket Beg: 
Beg berbentuk seperti baldi, biasanya mempunyai bahagian atas dan mempunyai tali bahu. 
Beg Clutch:
 Beg kecil tetapi panjang (segi empat tepat), sesuai untuk majlis petang. 
Bekas / Beg kosmetik: 
Beg yang berbeza-beza saiz dan bentuk dengan zip untuk menyimpan kosmetik.

Beg Doctor: 
Beg tradisional yang digunakan oleh doktor untuk lawatan rumah ke rumah. Mulut beg mempunyai kerangka logam lipat dan menjadikannya mudah untuk melihat ke dalam beg.
Duffel Beg: 
Satu beg besar biasanya digunakan untuk perjalanan atau sukan. Nama berasal dari Duffel, sebuah bandar di Belgium di mana kain yang tebal digunakan untuk membuat beg yang berasal. beg Duffel sering digunakan oleh pelayar, dan kadang-kadang dipanggil beg laut dalam kapasiti ini.
Beg sampul surat / Envelope bag: 
beg yang rata, persegi atau segi empat tepat dengan penutup bahagian atas berbentuk segitiga yang lipatan lebih seperti sampul surat.
Beg Feed: 
Beg yang digunakan untuk memberi makan kepada haiwan (seperti kuda).
Fold over clutch: 
Clutch yang boleh dilipat.

Hobo Bag: 
Beg berbentuk bulan sabit dan boleh disandang di bahu.
Messenger Bag:
 Beg dengan tali yang panjang dan dahulunya digunakan ketika menaiki basikal. Sekarang ia menjadi ikon fesyen bandar.
Minaudiere: 
Beg yang sesuai untuk majis minum petang. Mempunyai kepingan logam, dihias dengan batu dan manik.
Saddle beg: 
Beg yang besar berbentuk seperti pelana kuda. Beg direka bentuk inspirasi daripada pelana.
Satchel: 
 Sebuah beg tangan berstruktur mempunyai dua tangkai atau pemegang.
Bahu beg: 
Beg dengan tali bahu.
Sling Bag: 
Beg dengan tali yang panjang (seperti messanger bag), tetapi lebih kecil.

Tote Bag: 
Beg yang sering dijual di pusat membeli-belah dan boleh diguna semula, beg ini boleh membawa apa-apa barang bagi menggantikan beg plastik.
Wristlet: 
Beg berbentuk clutch yang mempunyai tali gelang membolehkan pemakai untuk memegang beg dengan bebas. 
Mana jenis beg yang korang selalu guna? Fiza pula kalau beli beg ikut corak. Mana agak-agak kiut, harga pun okay memang rembat.  Nama beg tak ambil tahu sangat janji beg. Wassalam.

You Might Also Like

5 kitty baik hati komen

  1. Lya x memilih sgt beg, jnji cntik n selesa padan hihi

    ReplyDelete
  2. kalau boleh semua jenis bag nk beli. hehehe

    ReplyDelete
  3. wow! ade jugak beg2 yg e'in tak tahu nama die nie.. hihi

    ReplyDelete
  4. cantik.

    Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    Jom join contest ni.. senang je.. tak perlu buat entry.. SHARE & #TAG CONTEST

    ReplyDelete
  5. lazimnya sy beli beg ikut apa kegunaannya... contoh, sling beg... utk bw g opis g dating hahahahaha

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah