Thursday, 31 March 2016

Komen dipilih Majalah Pama April 2016

Assalamualaikum.. rezeki Fiza dan Thaqif pula masuk Majalah Pa&Ma April 2016. Niat nak komen di FB Pama untuk ruangan komen, cadangan, kisah lucu, tip kekeluargaan, dunia keibubapaan dan yang berkaitan dengan diri. Tak sangka komen terpilih.
Dunia keibupaan
Majalah Pa&Ma April 2016
Alhamdulillah.. rezeki nak rase glemer yang kecil-kecilan.. hehe.. maka kita tunggu jela hadiah yang dijanjikan tu.. Wassalam..

Wednesday, 30 March 2016

Wordless Wednesday : Jangan Berdendam

Assalamualaikum..
kredit : facebook/seniasad

Monday, 21 March 2016

Happy Birthday Thaqif

Assalamualaikum.. ikutkan dah lama nak kongsi cerita nie, tapi masa tak mengizinkan.. 1 Mac 2016 genap umur Thaqif setahun. Kami sambut secara kecil kecilan jer, tiga beranak kat rumah.. Dedi belikan Thaqif kek, pastu kami nyanyi tuk dia.. 
menyengih dengan gigi 4 batang 
Seronok tengok api lilin 
Thaqif sentuh api.. ape lagi.. menangis la.. hehe 
Kek 1 tahun
Untuk kawan2 Thaqif di nursery, Fiza buatkan goodies bag.. isi jajan, coklat, sumi.. Thaqif pun sibuk tolong mama dia siapkan goodies bag tuk kawan2 dia..
bersepah Thaqif kerjakan... 
Tekun anak mama menolong  
Siap untuk dihantar ke nursery
Bila Thaqif dah setahun rasa cepatnya masa berlalu.. Memang tak puas bermain dengan dia.. sekarang nie pun Thaqif bukan boleh dipegang.. nak bebas jer.. silap gaya menjerit satu rumah bergegar.. hehe.. 
Mama dan dedi doakan Thaqif menjadi anak yang soleh. Semoga Thaqif berjaya dunia dan akhirat. Amin..

Friday, 18 March 2016

Resepi Loaded Fries

Assalamualaikum dan slm jumaat.. Fiza nak kongsikan resepi loaded fries yang hangat di viralkan skrg nie di FB.. nampak sedap dan mudah.. malam tadi try buat sebab dah terliur.. hehe..

Bahan utama:
2 mangkuk fries
1/2 cheese mozarella / cheese cheddar (untuk topping)
Bahan untuk buat beef bolognese:

2 mangkuk fries (ikut suka)
1 keping daging kisar Ramli
1 sudu butter / marjerin
1/2 tin sos prego
1 biji holland /bwg besar 
Garam
Secubit pepper
Secubit herba mixed (additional)
Cara-cara:

1. Goreng fries dan angkat. 
2. Tumis daging kisar dengan marjerin. Masukkan bawang yang telah didadukan, mix herba, lada hitam dan sos bolognaise. 
2. Tambah garam dan gula ikut cita rasa sendiri. 
3. Tuangkan sos beef bolognaise atas fries tadi dan susunkan cheese di atasnya.
4. Bakar sehingga 10-15 min dlm suhu 180-200c. 
5. Taburkan herba mixed dan serbuk lada hitam.
6. Siap untuk dihidang.
Loaded Fries dengan sos bolognese
Bila makan kenyang betul. Selamat mencuba.

Resipi Loaded Fries

Assalamualaikum dan slm jumaat.. Fiza nak kongsikan resepi loaded fries yang hangat di viralkan skrg nie di FB.. nampak sedap dan mudah.. malam tadi try buat sebab dah terliur.. hehe..

Bahan utama:
2 mangkuk fries
1/2 cheese mozarella / cheese cheddar (untuk topping)
Bahan untuk buat beef bolognese:

2 mangkuk fries (ikut suka)
1 keping daging kisar Ramli
1 sudu butter / marjerin
1/2 tin sos prego
1 biji holland /bwg besar 
Garam
Secubit pepper
Secubit herba mixed (additional)
Cara-cara:

1. Goreng fries dan angkat. 
2. Tumis daging kisar dengan marjerin. Masukkan bawang yang telah didadukan, mix herba, lada hitam dan sos bolognaise. 
2. Tambah garam dan gula ikut cita rasa sendiri. 
3. Tuangkan sos beef bolognaise atas fries tadi dan susunkan cheese di atasnya.
4. Bakar sehingga 10-15 min dlm suhu 180-200c. 
5. Taburkan herba mixed dan serbuk lada hitam.
6. Siap untuk dihidang.
Loaded Fries dengan sos bolognese
Bila makan kenyang betul. Selamat mencuba.

Bacaan Tambahan