Monday, 31 October 2016

Giveaway Shade Dough by Hanis Zalikha

Assalamualaikum. 
Giveaway Shade Dough by Hanis Zalikha.. 
Wow.. mana tidak teruja kan. 
Mana tahu ada peluang untuk menjadi antara
 5 pemenang yang akan menerima 1 pcs Shade Dough yang berharga RM55. 
klik banner untuk penyertaan
‘Random Kindness’ 
Kisah ini terjadi semasa Fiza masih dibangku sekolah menengah. Waktu zaman persekolahan, Fiza ada pengalaman membela anak burung pipit yang terjatuh di halaman rumah. Anak burung pipit itu tidak dapat terbang kerana kakinya cedera. Fiza letakkan dalam kotak dengan kain-kain perca. Balik daripada sekolah Fiza akan pergi belakang rumah untuk mencari cacing untuk diberikan kepada anak burung pipit. Kalau dapat serangga atau kalkatu lagi lah gembira.  Serangga tersebut akan disimpan dalam botol untuk stok hari esok. Terasa seperti menjadi mak burung pula waktu itu. Tetapi hayat anak burung pipit itu tidak lama. Mungkin dia masih memerlukan ibunya. Seminggu Fiza membelanya dan akhirnya anak burung pipit tersebut mati dan ditanam di tepi rumah.

Instagram : fiza_aizzawa

Kalau berpeluang untuk menjadi antara 5 pememang, Fiza teringin nak mengenakan shade Berry Blanched

**Giveaway ini adalah ditaja sepenuhnya oleh @loveaa.my_ dengan kolaborasi bersama blog www.bajuwarnacoklat.com. Sebarang pertanyaan mengenai produk Shade Dough [Lip Bait] by Hanis Zalikha, cara pembelian secara online atau cod boleh hubungi 013-264 7912**

Wassalam.

Friday, 28 October 2016

Tiket Edisi Terhad Doctor Strange

Assalamualaikum. Alhamdulillah rezeki berpihak kepada Fiza bila mendapat Fifth Runner Up dalam ASTRO CIRCLE – DR STRANGE MOVIE CONTEST. Fiza mendapat 4 keping tiket untuk menonton preview dan edisi terhad premium Doctor Strange pada 26 Oktober 2016 jam 8 malam di GSC One Utama.
Selain itu, pihak Astro sepatutnya menghadiahkan Doctor Strange Tumbler tetapi pihak ditukarkan dengan topi edisi terhad Doctor Strange.
From Marvel Studios comes “Doctor Strange,” the story of world-famous neurosurgeon Dr. Stephen Strange whose life changes forever after a horrific car accident robs him of the use of his hands. When traditional medicine fails him, he is forced to look for healing, and hope, in an unlikely place—a mysterious enclave known as Kamar-Taj.
He quickly learns that this is not just a center for healing but also the front line of a battle against unseen dark forces bent on destroying our reality. Before long Strange—armed with newly acquired magical powers—is forced to choose whether to return to his life of fortune and status or leave it all behind to defend the world as the most powerful sorcerer in existence.
GSC One Utama
Kaunter untuk mendapatkan tiket dan hadiah
4 keping tiket edisi terhad Doctor Strange
Mr. Hubby rasmikan topi Doctor Strange
Topi edisi terhad Doctor Strange

Join Strange on his dangerous, mystifying, and totally mind-bending journey.
Tayangan ini dibawa khas oleh FOX Movies Premium & Astro Circle. Ia sedang ditayangkan di pawagam Malaysia bermula 27 Oktober 2016. Selamat Menonton.
Wassalam.

Wajah menawan dengan 3D GOLD STEMCELL SERUM DARI MY BEAUTY HERBS

Assalamualaikum.
Masih tercari-cari produk kecantikan kulit wajah yang akan menjadikan kulit wajah kelihatan cerah, flawless serta tona kulit yang lebih sekata. Kulit yang cantik kunci kepada keyakinan setiap wanita. Pasti gembira bila orang menyatakan kulit wajah kelihatan lebih muda daripada usia. 
Tambahan keadaan cuaca yang tidak menentu  secara tidak langsung mempengaruhi keadaan kulit dan berkecenderungan untuk mendapat kulit yang kering, kusam serta berminyak.
Oleh yang demikian, pengunaan serum secara konsisten mampu menstabilkan keadaan kulit dengan membantu menjaga kelembapan kulit. Ia akan menjadikan kulit lebih anjal, dapat mengawal minyak di muka  di samping melindungi kulit daripada sinaran UV.  Garis halus dan kedutan muka juga dapat dihilangkan.

MY BEAUTY HERBS memperkenalkan 3D GOLD STEMCELL SERUM dan Treatment Cream

3D GOLD STEMCELL SERUM dan Treatment Cream 

3D GOLD STEMCELL SERUM
menjadikan kulit wajah saya kelihatan gebu dan lembut
Treatment Cream
rawatan kulit di waktu malam


Kelebihan Dan Keistimewaan 3D GOLD STEMCELL SERUM

Produk 3D GOLD STEMCELL SERUM DARI MY BEAUTY HERBS digunakan bersama Treatment Cream bagi mendapatkan hasil yang lebih ketara dan wajah yang lebih menawan. KEBAIKAN/ MANFAAT/ KELEBIHAN : 

  • Menghilangkan parut hitam 
  • Menghilangkan jeragat 
  • Mengecutkan jerawat 
  • Menjadikan kulit flawless 
  • Memberikan kulit tona sekata 
  • Mengecilkan liang pori 
  • Melembapkan kulit muka 
  • Menganjalkan kulit muka 
  • Mengawal minyak muka 
  • Mencerahkan kulit wajah 
  • Menegangkan kulit muka yang menggeleber 
  • Menghilangkan gelap bawah mata 
  • Melindungi kulit dari sinaran UV 
  • Menghilangkan garis halus dan kedutan muka

Mencantikkan kulit wajah yang kusam dan tona kulit yang tidak sekata

Instagram fiza_aizzawa

Cara saya mengamalkan produk 3D GOLD STEMCELL SERUM dan Treatment Cream

Penggunaan 3D Gold Stemcell Serum 

Picit 3D GOLD STEMCELL SERUM di atas tapak tangan
  1. Pastikan wajah kering selepas mandi atau selepas cucian muka. 
  2. Picit serum sebanyak dua kali atas tapak tangan dan sapukan pada wajah khususnya di bawah mata bertujuan menghilangkan lingkaran gelap bawah mata dan juga di sekitar pipi bagi mengecilkan liang-liang pori. 
  3. Sapuan ke seluruh muka untuk menjadikan tona kulit sekata. 
Kesannya : Kulit terasa lebih anjal dan tegang kerana ia mempunyai kesan "INSTANT LIFTING TIGHTENING TECHNOLOGY". Hanya perlukan sapuan bedak untuk kemasan wajah yang sempurna. Tidak perlu untuk bersolek tebal kerana kulit wajah tersedia licin dan sekata.

Treatment Cream - Krim malam

Sapuan nipis pada kulit muka sebelum tidur
  1. Pastikan wajah dicuci dan dikeringkan sepenuhnya.
  2. Buat sapuan nipis pada seluruh wajah sebelum tidur.
Kesannya : Kulit muka terasa lembut apabila bangun pagi keesokkan harinya.

Kesan penggunaan yang produk secara konsisten dan berjadual dalam tempoh   3 MINGGU.

Lingkaran dan kedutan bawah mata berkurangan
Tona kulit nampak lebih sekata dan kulit juga cerah

Kesan Seawal Seminggu - Wajah kelihatan lebih anjal

Kesan seawal 2 minggu - Kulit lebih tegang, lingkaran bahawa mata serta kedutan berkurangan

Kesan selama 3 minggu - Wajah kelihatan gebu, lembut. Tona kulit lebih sekata dan liang-liang pori mengecil.


Testimoni pengguna produk
FB My Beauty Herbs HQ

100% Kepuasan dan hasil yang tidak dijangkakan

Saya tidak lagi mengenakan make up tebal untuk ke pejabat. Cukup dengan penggunaan 3D Gold Stemcell Serum, sapuan bedak kompak serta gincu bibir. Ia sudah cukup membuatkan kulit saya nampak gebu dan cerah.

Berminat? Sila Hubungi

Harga di pasaran:
RM150 (SM)
RM159 (SS)

Hotline HQ : +601128090446 /+60122239447
Instagram : @mybeautyherbs
Email : mbherbs@gmail.com

"CALIT-CALIT MERECIK.. INILAH RAHSIA SAYA KEKAL MUDA ANGGUN" anda pasti berseri dengan SERUM 3D GOLD STEMCELL SERUM - FEEYA ISKANDAR (DUTA MY BEAUTY HERBS)

BERSINAR BAK EMAS


Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs : Review Produk dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Thursday, 27 October 2016

Resepi Popia sayur campur ringkas dan cepat

Assalamualaikum. 
Korang nak buat breakfast pagi yang cepat dan mudah tak? Tak pun buat makan petang sambil minum teh O.
Bahan yang mudah serta menjimatkan.
Ini dia popia frozen sayur campur.
Bahan-bahan:
  • Kulit popia - frozen
  • 2 ulas Bawang merah dan putih (untuk menumis)
  • Sayur campur -frozen
  • Perencah Nasi Goreng Cina
  • Tepung gandum (gam kulit popia)
  • Minyak masak 

Cara-cara:
Inti Popia.
  1. Tumiskan bawang merah dan bawang putih yang telah dihiris.
  2. Masukkan sayur campur, goreng sehingga lembut.
  3. Masukkan perencah nasi goreng cina  mengikut masin yang diinginkan.
  4. Kacau sehingga sekata dan angkat.

Penyediaan Popia.
1. Sejukkan inti.
2. Sedia untuk menggulung. Gunakan sedikit tepung gandum dicampurkan air sebagai gam.
3. Siap untuk menggoreng.

Hasilnya popia gulung, cepat dan mudah.
Cicah dengan sos cili.
Boleh juga disediakan untuk minum petang.
Selamat mencuba.

Wednesday, 26 October 2016

Profil Ahli Black Pink

 Gadis kumpulan Korea Selatan yang sedang meningkat naik dan popular dengan lagu "Boombayah" dan "Whistle"

Black Pink 

BLACK PINK  terdiri daripada 4 ahli: Jennie, Lisa, Jisoo dan Rose. 
Band ini memulakan kerjaya pada 8 Ogos 2016 di bawah YG Entertainment.

Jisoo

Nama Pentas : Jisoo 
Nama lahir: Kim Ji Soo
Nickames: Chi Choo, Jichu
Kedudukan: Face Of The Group, Lead Vokalis
Tarikh Lahir: 3 Januari 1995
Tempat lahir: Seoul, Korea Selatan
Tinggi: 162cm (5'3 ")

Lisa

Nama Pentas: Lisa
Nama lahir: Lalisa Manoban 
Nama samaran: Lalice, Laliz, Pokpak
Jawatan: Main Dancer, Lead Rapper, Sub vokalis
Tarikh Lahir: 27 Mac 1997
Tempat lahir: Bangkok, Thailand
Tinggi: 167cm (5'6 ")

Jennie

Nama Pentas: Jennie
Nama lahir: Jennie Kim 
Nama samaran: Jendeuk
Jawatan: Main Rapper, Vokalis
Tarikh Lahir: 16 Januari 1996
Tempat lahir: Korea Selatan
Tinggi: 163cm (5'4 ")

Rose

Nama Pentas: Rose
Nama lahir: Park Chae Young 
Nama Inggeris: Roseanne Park
Nama samaran: Rose, Rosie
Jawatan: Main Vokalis
Tarikh Lahir: 11 Februari 1997
Tempat lahir: Melbourne, Commonwealth of Australia
Tinggi: 168cm (5'6 ")

Info tambahan : Ada ahli kumpulan Black Pink yang telah diberi untuk kemunculan dalam muzik video terutamanya dalam video klip di bawah YG Entertainment.  
YearMember(s)TitleAlbumArtist
2012Jennie"That XX"One of a KindG-Dragon
2013Lisa"Ringa Linga"RISETaeyang
2014Jisoo"Spoiler + Happen Ending"ShoeboxEpik High
"I'm Different"Non-album singleHi Suhyun


Wordless Wednesday ~ Bersederhana

Assalamualaikum.
Beringatlah
Wassalam.

Monday, 24 October 2016

K-Drama Review ~ Jealousy Incarnate

Assalamualaikum. K-drama korea yang hangat sekarang bertajuk Jealousy Incarnate berjaya menambat hati penonton dengan pelakon yang kacak dan heroin yang jelita. Lakonan Gong Hyo-jinJo Jung-sukGo Kyung-pyo ternyata serasi dan buatkan penonton akan bergerak ketawa dan sesuai dengan genre Romance and Comedy. 
Tajuk : Jealousy Incarnate
Juga dikenali sebagai : Incarnation of Envy , Don’t Dare to Dream
Genre : Romance, Comedy, Workplace, Family
Episod : 24
Rangkaian Siaran : SBS
Sinopsis
Pembaca berita cuaca Pyo Na-ri (Gong Hyo-jin) dan berita utama Lee Hwa-shin (Jo Jung-suk) adalah rakan-rakan lama di stesen penyiaran SBC. Na-ri telah tertarik pada Hwa-shin sejak tiga tahun lalu tetapi perasaannya berubah apabila dia bertemu seorang lelaki yang sempurna Go Jung-won (Go Kyung-pyo), pemilik syarikat HERA dan merupakan kawan rapat Hwa-shin.
Ingin tahu bagaimana cinta 3 segi ini akan berakhir? Jangan lupa tonton Jealousy Incarnate. 
Pelakon utama
Gong Hyo-jin 
Jo Jung-suk 
Go Kyung-pyo
Babak Drama
Sempena bulan Oktober iaitu bulan kesedaran kanser payudara, cerita Jealousy Incarnate banyak memberi kesedaran bahawa kanser payudara bukan sahaja akan dihidapi oleh kaum wanita malah kaum lelaki juga berisiko menghadapinya. 
Jo Jung-suk memegang watak pengidap kanser payudara 
dan perlu menjalani rawatan yang telah ditetapkan.
Jalan cerita yang sangat menarik, penuh dengan informasi serta seronok untuk ditonton. Peminat K-drama jangan lepaskan cerita yang best nie tau.
Wassalam.

Friday, 21 October 2016

Cara Penukaran Kupon Gempak Starz

Assalamualaikum. Fiza terpanggil untuk menulis enrty ini setelah melihat jumlah carian yang dipaparkan  dalam keywords Nuffnang. Sebelum ini Fiza pernah publishkan entry berkaitan hadiah yang dimenangi hasil daripada contest Gempak Starz. Mungkin itulah sebabnya carian penukaran kupon Gempak Starz diburu. 
Okelah, bagi peminat komik, korang boleh menebus kupon komik tersebut dengan mengikut jumlah kupon dengan barang yang ditawarkan. Sebagai contoh, untuk mendapatkan 2 komik percuma, pembaca perlu mengumpul 20 kupon komik yang terdapat di bahagian belakang komik. Borang tukar barang boleh didapati di www.gempakstarz.com.
Fiza menebus untuk mendapatkan komik percuma
Persatuan Pelajar Penuh Risiko
Best la komik nie.  Penulis dia Cha Min-Yi. Berbaloi rasanya. 
Sumber : FB Gempak Starz 
Sumber : FB Gempak Starz 
Selamat mencuba dan selamat menebus barang yang korang kehendakkan. Untuk lebih kefahaman korang boleh ke FB Gempak Starz.
Wassalam.
p/s: . Entry berkaitan hadiah contest daripada Gempak Starz, boleh baca dan klik di sini.

I'm Dumex Mama Club Member

Assalamualaikum. Fiza telah didaftarkan sebagai ahli kelab Dumex Mama. Pendaftaran dibuat dengan mengisi borang semasa program Roadshow Dugro di Giant Kota Damasara. Enrty boleh dibaca di sini.
Surat welcoming
Sebagai cenderahati, pihak dumex menghantar susu Mamil Step 3.
Ini susu yang Thaqif pernah minum dulu tapi sekarang Thaqif sudah tukar susu.
Wassalam.

Bacaan Tambahan