Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Fitnah dan Kejatuhan

10:28

Assalamualaikum. Orang kata jatuh itu biasa tetapi bangkit itu luar biasa. Apabila kita jatuh, berusahalah untuk bangkit semula. Menjadi persoalan, kenapa apabila kita jatuh, kita perlu salahkan orang lain. Menunding jari kepada orang lain. 
Jangan terus menyalahkan orang. Fikirkan punca kenapa kita jatuh. Tidak cukup dengan menunding jari,  timbulkan pula fitnah, mereke-reka cerita untuk menjatuhkan orang lain. Masya Allah.
Ingatlah kawan-kawan bahawa Allah itu ada. Balasan Allah itu ada. Fitnah tidak akan ke mana kerana kebenaran pasti muncul jua.
Semoga kita dijauhkan dengan perbuatan fitnah dan memfitnah. Ingat fitnah ingat balasannya. Mungkin orang yang menyebarkan fitnah merasa seronok melihat kejatuhan orang yang difitnah sehingga menyebabkan kejatuhan yang sangat teruk. Tetapi ingat "Tidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah" (HR Bukhari dan Muslim).
Salam Jumaat dan Wassalam.

You Might Also Like

2 kitty baik hati komen

  1. setuju, xda faedah ny fitnah mfitnah ni

    ReplyDelete
  2. fitnah berleluasa sekarang.. takut betul..

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah