Kemudahan Penginapan di Grand Lexis Port Dickson

10:12

Assalamualaikum. Seperti yang dijanjikan, Fiza akan menulis pengalaman menginap di Grand Lexis Port Dickson. Selepas check in, berenang dalam private pool, Fiza dan Thaqif keluar dari Garden Living untuk melihat kawasan sekitar. Baby Huwainaa nyenyak tidur lepas mandi kolam, maka dedi dia temankan di bilik.
Persekitaran Garden Living

Pandangan belakang Garden Living

Garden Living terletak di sebelah Deluxe Pool Villa, penginapan atas air. Fiza bawa Thaqif berjalan-jalan sebab buggy hanya disediakan untuk ke lobi sahaja. Lenguh jugak kaki nak cover kawasan tu.
Laluan ke Deluxe Pool Villa
Laluan ke Executive Pool Villa

Executive Pool Villa

Kawasan memancing

Berpeluh Thaqif teman mama round-round

Taman permainan kanak-kanan

Thaqif minat main gelongsor, dia panggil weee

Taman permainan dalam air

Pemandangan Penginapan Above the sea
Kita tengok kemudahan lain yang disediakan untuk orang dewasa. Grand Lexis Port Dickson menyediakan Fitness Centre, Spa, Bar, kemudahan rekreasi seperti memanah, dan juga kedai cenderamata.

Fitness Centre

Nak jadi kakak sado jap

Tempat menunggu perkhidmatan buggy 


Lanun Bar

Ruang makan

Dessert

Kemudahan Spa turut disediakan

Sukan dan rekreasi

Gerai jualan makanan


Karnival untuk kanak-kanak

Kawasan memanah

Kedai cenderamata







Lobi

Waktu malam juga sangat meriah dengan adanya gerai-gerai kecil untuk tetamu menikmati makan malam. Kami keluar untuk ambil angin sahaja kerana kami sudah siap-siap makan sebelum keluar bilik. 
Mama dan Huwainaa Khayra

Abg Thaqif tengok bulan

Meriah dengan pengunjung kebetulan cuti sekolah


Kami pulang ke bilik jam 9 malam. Apa lagi dedi dan Thaqif sambung main di kolam. Fiza dan Huwainaa layan televisyen. 
Keesokan harinya kami keluar jam 8 pagi untuk sarapan pagi kerana ia termasuk dalam pakej penginapan. Saat yang ditunggu untuk mengisi perut.

Menu yang disediakan, Malay cuisine

Chinese cuisine

Western cuisine

Pembuka selera untuk kami bertiga

Kami ditempatkan di lanun bar, pihak hotel menyediakan tempat untuk keluarga yang mempunyai anak kecil untuk menonton televisyen

Televisyen dengan siaran kanak-kanak

Sekitar dalam Lanun Bar

Selepas sarapan, kami ke taman permainan dalam air sebab Thaqif dari semalam nak terjun masuk. Memandangkan semalam Fiza tak bawa dia ke sini, untuk memenuhi permintaan Thaqif, hari ini kami bawa dia.

Thaqif suka sangat dia dengan air



Gambar kami sekeluarga, Thaqif tengah kesejukan. 

Balik ke bilik untuk sesi mengemas barang sebab pukul 12 dah nak kene check out. Sebelum itu kene la balik berenang dulu. Tak puas rasanya duduk 1 malam di sini sebab terasa waktu terlalu cepat berlalu.
Ada masa Fiza akan tunjukan gambar anak-anak bermain dalam kolam pula. Huwainaa pun berenang-renang jugak tau.  Betapa baby suka akan air. Mama siap adakan pelampung baby untuk Huwainaa. Nantikan entry seterusnya.
Wassalam.







You Might Also Like

0 kitty baik hati komen

Bacaan tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah