Pengalaman bercuti di Grand Lexis Port Dickson

11:05

Assalamualaikum. Sempena menyambut ulangtahun perkahwinan yang ke-7, kami telah memilih Grand Lexis Port Dickson sebagai destinasi percutian singkat bersama anak-anak. Kami pilih Grand Lexis Port Dickson sebab penginapan bersama private pool. Memang idaman setiap famili kalau bercuti mesti nak mandi kolam kan.

Persiapan awal sekali adalah dengan membuat tempahan hotel di laman sesawang Agoda. Tempahan dibuat 2 minggu awal kerana waktu tersebut adalah cuti sekolah. 

Wajib bawa pelampung anak-anak

Sandwish bekalan dalam perjalanan

Bekalan dari rumah, panaskan guna microwave

Sebelum hendak menempah pastikan korang faham bilik-bilik yang ada di Grand Lexis Port Dickson. Untuk lebih fahaman, Fiza akan terangkan serba ringkas. Grand Lexis Port Dickson menyediakan 3 pilihan penginapan iaitu Above the sea, Garden Living dan Sky Living.

Penginapan Above the sea menyediakan bilik di atas air yang mana korang boleh nampak air laut di bawah lantai. Bilik pula ada 4 jenis iaitu Deluxe Pool Villa, Executive Pool Villa, Premium Pool Villa dan Grand Pool Villa.

Penginapan Garden Living pula menyediakan suasana dalam taman dan bilik berbentuk townhouse. Bilik pula ada 6 jenis iaitu Grand Pool Villa (Upper unit), Grand Pool Villa (Lower unit), Grand Garde Pool Villa (Upper unit), Grand Garden Pool Villa (Lower unit), Deluxe Suite dan Premium Suite.

Penginapan Sky Living adalah bilik berkonsep appartment. Bilik pula 2 jenis iaitu Sky Pool Villa dan Sky Pool Grand Villa.

Maknanya kalau hendak tempah pastikan korang dah faham betul-betul kerana setiap bilik harga berbeza-beza. Kami memlih Garden Pool Villa yang mana rezeki kami untuk dapat lower unit. Kenapa lower unit kerana kami sekeluarga boleh berenang secara private tidak kira pagi dan malam kerana ia tertutup. Kalau upper unit kolamnya agak terbuka dan berada di atas. Kalau semua dewasa sesuai untuk ambil upper unit.

Grand Lexis Port Dickson

Percutian 2 hari 1 malam pada 24 dan 25 Mac 2018 akan menjadi pengalaman terindah dan akan diingati  kami sampai bila-bila. Check in bermula pukul 4 petang. Kami tiba jam 2 petang. Rezeki apabila tiba sahaja kami diberi untuk masuk awal. Perkhidmatan buggy disediakan dari lobby hotel sehingga ke depan pintu bilik. Jadi tak perlu risau kalau bawa barang banyak. Naik sahaja buggy.

Lobi hotel

Kaunter urusan penyambut tetamu dan pembayaran

Perkhidmatan Buggy yang menghantar kami terus ke depan bilik. 

Bilik kami G222

Pemandangan bilik Grand Pool Villa 

Bilik bawah

Suasana dalam taman

Kita tengok pula apa yang ada dalam bilik. Bila buka pintu wow, memang mata akan terus tertumpu ke private pool. Dengan bunyi deruan air, serius puas hati dengan bilik yang kami ambil. Letak semua barang dan mula round untuk melihat apa yang ada dalam bilik.

Pintu ke Private pool

2 buah katil Queen Size

Televisyen dengan siaran berbayar. 
Perkhidmatan Wifi juga turut disediakan

Huwainaa orang pertama yang baring atas katil

Meja tulis dan telefon

Pantri yang disediakan dengan microwave dan pemanas air

Pembancuh air 3 in 1 

Ruangan tandas

Bilik Shower

Tandas

Pemandangan daripada bilik air

Dorang dah baring, mama belum habis round lagi

Dalam almari disediakan seterika, peti besi, selipar dan robe

Peti sejuk

Toiletries

2 pasang selipar

Habis selongkar semua, masa untuk selongkar private pool pula. Jom kita tengok berapa dalam kolam ini. Sebelum itu, kalau ada anak kecil memang perlu pengawalan penuh kerana kolamnya memang dalam iaitu mencecah 4 kaki.




Mama bersama anak kesayangan Thaqif dan Huwainaa

Puas hati dengan bilik yang kami dapat. Ini baru cerita check in. Ada lagi cerita menarik sepanjang berada di Grand Lexis Port Dickson. Sampai mestilah kita round-round di luar bilik pula. Nantikan entry yang Fiza akan tulis seterusnya. 

Link seterusnya:

Wassalam.

You Might Also Like

3 kitty baik hati komen

  1. bestnya ada private pool, takde la risau hal aurat bila nak mandi :D

    ReplyDelete
  2. waaaaa.. cantik tempat ni..

    ReplyDelete

Bacaan tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah

PA&MA OKT 2018

PA&MA OKT 2018
Mama dan Huwainaa masuk majalah