K-Drama Review : Switch Change The World

14:43

Assalamualaikum. Dalam sibuk kita beraya, Fiza macam biasa tidak akan melepaskan diri untuk menonton drama-drama korea yang ada di muka bumi ini. Antara cerita yang baru dan menarik untuk Fiza reviewkan adalah cerita Switch Change The World. Dibintangi oleh pelakon kacak terkenal Jang Geun-suk dan pelakon wanita Han Ye-ri.

Switch Change The World

Tajuk : Switch - Change the World
Genre : Undang-undang
Episod : 32
Rangkaian Siaran : SBS

Plot Cerita

Sa Do-Chan adalah seorang  penipu (Con Artist) dan genius. Dia tidak berpeluang untuk mengambil peperiksaan bar untuk menjadikannya seorang pendakwa. Tetapi kehadiran pelanduk dua serupa iaitu Baek Joon-soo yang juga seorang Pendakwa membuatkan Do-Chan berpeluang untuk bekerjasama dengan Oh Ha-ra dalam menyelesaikan tugas berkaitan jenayah.

Pelakon Utama

Jang Geun Suk sebagai
Sa Do Chan / Baek Joon Soo

Han Ye Ri sebagai
Oh Ha Ra

Jung Woong In sebagai
Geum Tae Woong

Jo Hee Bong sebagai
Director Bong

Kwon Hwa Woon sebagai
Jo Sung Doope

Lee Jung Gil sebagai
Choi Jung Pil

Jalan cerita yang sangat menarik dan kreatif. Watak jahat Jung Woong In memang sangat menjadi sehinggakan rasa menyampah nak tengok muka dia. Memang menjadi sungguh lakonan dorang ini. Bagi peminat drama korea, korang jangan lepaskan peluang untuk menonton Switch Change The World.

Wassalam.

You Might Also Like

2 kitty baik hati komen

  1. Thanks for the review! suka cerita macam ni, nanti ada masa, nak layan jugak :D

    ReplyDelete

Bacaan tambahan