Signature Yemeni Cuisine @ Marhaba Restaurant Publika

11:35

Assalamualaikum. Pejam celik dah hari Khamis, pengalaman menikmati makanan ala arab yaman di Marhaba Restaurant masih tidak dapat dilupakan. Jadi jom baca juadah yang kami sekeluarga nikmati sepanjang berada di sini. 


Signature Yemeni Cuisine @ Marhaba Restaurant Publika | Terletak di Publika Shopping Gallery, Fiza dan sekeluarga telah ke sana untuk menikmati nasi arab mandi bagi suami yang mengidam teruk. Buka sebab mengandung yer, sebabnya suami memang suka nasi arab. Jadinya kami ke sana buat pertama kali.

Restoran ini sangat eksklusif dan nampak kurang sesuai untuk bawa anak-anak kerana suasananya yang tenang. Bila anak-anak kami buat bising, pengunjung di sini melihat kami seperti kami pesalah besar. Mereka pula kelihatan seperti mereka yang selalu ke sini dan wajah pun kelihatan macam mamak plus arab. Gitulah. 


Untuk tidak mahu menggangu ketenteraman pengunjung di sini, kami ambil meja di luar. Lebih selesa dengan anak-anak. Dorang boleh bermain tanpa risau. Kami membuat pesanan setelah diberikan menu. Harganya juga boleh tahan mahal. Tetapi memang standard kalau nasi mandi, ada pula kambing, tunggu jelah harganya. 

Lamb Mandi RM 45
Chicken Mazbi RM 33
Mulauwah (M) RM 7
Saltah Fahsah Lamb RM 40
Lemon mint, Pineapple Lassi dan Choco milkshake
Betapa besarnya Mulauwah

Hidangan untuk dimakan dengan nasi

Sup

Kaunter pembayaranBahagian makanan yang disediakan memang banyak dan satu pinggan nasi sebenarnya boleh dikongsi dua orang. Tengoklah roti Mulauwah, besar dia memang boleh 5 orang makan. Bayaran yang perlu kami bayar adalah RM 204.60 termasuk caj perkhidmatan. Makanan memang sedap setanding harga. Kalau sekali sekala hendak makan di sini memang tidak salah, tapi kalau selalu sengkek mak dibuatnya. 

Wassalam.

You Might Also Like

0 kitty baik hati komen


Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

PA&MA OKT 2018

PA&MA OKT 2018
Mama dan Huwainaa masuk majalah

PA&MA NOV 2018

PA&MA NOV 2018
Huwainaa dalam majalah

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah