Ranking Pulau dan Pantai tercantik di Malaysia (Beach Ranking)

15:00

Assalamualaikum.. untuk info, Fiza nak kongsikan kedudukan atau ranking pulau dan pantai yang menarik dan cantik untuk dilawati. Teringat pula moment bercuti di Pulau Tioman tahun lepas. Pikir-pikir nak juga pergi bercuti di pulau lagi, sambil tengok air biru yang cantik dan mendamaikan.

BEACH RANKING

1. Pasir Panjang (Long Beach), Redang

2. Teluk Dalam Besar, Redang

3. Teluk Pauh, Perhentian Besar

4. Pasir Panjang (Long Beach), Perhentian Kecil

5. Pasir Kalong Besar, Redang

6. Juara, Tioman

7. Pulau Mabul

8. Teluk Dalam (Flora Bay), Perhentian Besar

9. Pulau Sipadan

10. Salang, Tioman

11. Genting, Tioman

12. Coral Bay, Pangkor

13. Teluk Aur (Coral Bay), Perhentian Kecil

14. Teluk Burau, Langkawi

15. Teluk Dalam Kecil, Redang

16. Emerald Bay, Pangkor Laut

17. Pantai Tengah, Langkawi

18. Pantai Cenang, Langkawi

19. Blue Coral, Lang Tengah

20. Square Point, Lang Tengah

21. Main Beach, Perhentian Besar

22. Panuba, Tioman

23. Berjaya, Tioman

24. Paya, Tioman

25. Lanting, Tioman

26. Nipah, Tioman

27. Teluk Nipah, Pangkor

28. Tanjung Ruh, Langkawi

29. Golden Sands Beach, Pangkor

30. Air Batang, Tioman

31. Tanjung Sanctuary, Langkawi

32. Teluk Bakau, Redang

33. Tekek, Tioman

34. Pantai Pasir Bogak, Pangkor

35. Pantai Kok, Langkawi

36. Teluk Dalam, Pangkor

37. Pasir Hitam, Langkawi

38. Mukut, Tioman

sumber : http://www.perhentian.com.my/

Pasir Panjang (Long Beach), Redang

Pulau Mabul, Sabah

Salang, Tioman

Teluk Nipah, Pangkor

Pasir Hitam, Langkawi

Teluk Pauh, Perhentian Besar

Bercuti nanti kene rancang betul2, dulu berdua sekarang dah bertiga.. Mungkin dalam tahun depan ke.. tak tahu lagi nak kemana.. ada rezeki memang teringin nak pergi ke pulau perhentian.. simpan duit.. berangan je tak kemana.. In syaa Allah.

Wassalam.

You Might Also Like

5 kitty baik hati komen

  1. Dah lama tak pergi bercuti .. huhu
    jmputlah songgah blog http://kimchaa.blogspot.my

    ReplyDelete
  2. wahh thanks kak hehehehe qila pun nak gak in planning wihiwww~

    ReplyDelete
  3. Byknya pulau yg mnarik..pulau kat Sabah ni pun x pernh jejak lgi

    ReplyDelete
  4. Teringinnya nak ke pulau-pulau yang cantik dekat Malaysia ni.

    ReplyDelete


Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

PA&MA OKT 2018

PA&MA OKT 2018
Mama dan Huwainaa masuk majalah

PA&MA NOV 2018

PA&MA NOV 2018
Huwainaa dalam majalah

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah