BABY SADOO memudahkan perjalanan pulang ke kampung untuk ibu dengan anak kecil

13:08

Assalamualaikum. Musim perayaan hari raya Aidilfitri bakal tiba 2 minggu lagi. Sebagai seorang ibu, perkara yang paling Fiza ambil berat adalah penyediaan makanan bayi sewaktu dalam perjalanan pulang ke kampung dan juga apabila tiba di kampung.



BABY SADOO memudahkan perjalanan pulang ke kampung ibu dengan anak kecil | Mujur Fiza diperkenalkan dengan homemade makanan sejuk beku Baby Sadoo. Baby Sadoo banyak membantu Fiza ketika dalam perjalanan pulang ke kampung tempoh hari. 

Tempat simpanan bahagian sejuk beku

Pilihan makanan mengikut umur bayi

Baby Sadoo merupakan homemade makanan sejuk beku untuk bayi berusia bermula 6 bulan sehingga 3 tahun. Set D adalah set yang sesuai untuk bayi yang berumur 15 bulan ke atas.


Bagaimana Fiza menyediakan makanan buat Huwainaa

Sebelum memulakan perjalanan, apa yang Fiza lakukan adalah dengan memanaskan makanan dengan menggunakan microwave di rumah. 

Pastikan penutup dibuka dahulu. Selapas pemanasan, Fiza letakkan terus dalam cooler bag bagi memastikan ia sentiasa panas. Bila hendak disuapkan pada anak, makanan masih suam-suam.

Pilihan untuk Huwainaa yang berumur 15 bulan
Cooler bag adalah beg terbaik untuk menyimpan makanan bayi sama ada masih beku ataupun telah dipanaskan
Kenapa hendak pilih jalan yang susah tambahan pula bulan dalam bulan puasa. Ibu-ibu yang hendak pulang beraya nanti boleh dapatkan Baby Sadoo untuk bekalan makanan baby.

Huwainaa pun suka makan sampaikan tak mahu disuap. Nak makan sendiri bila ada boyfriend baby sadoo.
Nampak sedap tu
Suap je terus makan, memang tak tolak



Abang Thaqif pun teringin nak makan

Baby sadoo sangat sesuai untuk pelbagai situasi antaranya:

✔️ Ibu bekerjaya yang sibuk kerja malam / kerja shift 


✔️ Menyingkatkan masa penyediaan makanan bayi homemade serta lengkap nutrient 


✔️ bahan semulajadi utk memberikan rasa yg wowww sehingga mampu menarik selera makan SI MANJA CEREWET MAKAN dr 6 bln - 3 thn


✔️ TANPA TAMBAHAN garam, gula, MSG & pengawet utk bayi 1 tahun kebawah 


✔️ Memudahkan perjalanan jauh 'Complete Meal' & Ready To Eat 


✔️ dibuat mengikut kesesuaian peringkat umur


✔️ Hanya panaskan dan boleh disuap terus dalam mulut, nutrisi juga 


✔️SELAMAT utk dipanaskan menggunakan microwave, bottle warmer, steamer atau kuali. 


✔️ MUSLIM PRODUCT dan HALAL



Baby sadoo sangat membantu bukan sahaja untuk perjalanan jauh tetapi ia juga membantu  memudahkan kerja ibu bekerjaya.  Baby Sadoo juga sangat sesuai untuk anak cerewet makan dari 6 bln - 3 thn. 


Untuk Huwainaa, Fiza bekalkan dia makanan yang sesuai dengan bayi berumur 15 bulan dan ke atas. Dia tidak cerewet makan tetapi Fiza mengambil langkah mudah untuk pulang ke kampung dengan Baby Sadoo.


Baby chicken butter milk
Greenish chicky pasta
Mushroom creamy pasta
Mango Yogurt
Marinated chicken Rice

Panduan penyimpanan dan penyediaan makanan




Fiza sangat mencadangkan Baby Sadoo baby food kerana ia tidak mengandungi:

❌pengawet dan penambah perasa
❌garam tambahan
❌gula tambahan
❌pewarna tiruan




Jom ibu-ibu dapatkan Baby Sadoo sebelum pulang cuti beraya tahun ini. Diharap ibu-ibu boleh beraya senang hati dengan adanya Baby Sadoo sebagai peneman setia si manja.

Ibu-ibu yang nak mengetahui lebih lanjut mengenai Baby Sadoo boleh terus klik link info di bawah.

You Might Also Like

1 kitty baik hati komen

  1. sis suka baby sadoo ni mudah sgt2!! takde la kelam kabut cm dulu nk fikir makanan anak tambah2 time travel n balik kampung yg akan tersekat dlm jem

    ReplyDelete


Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

PA&MA NOV 2018

PA&MA NOV 2018
Huwainaa dalam majalah

PA&MA OKT 2018

PA&MA OKT 2018
Mama dan Huwainaa masuk majalah