Wednesday, 24 August 2016

Bermain air di Teluk Kemang, Port Dickson

Assalamualaikum. Buat kali kedua bawa Thaqif main air laut. Masa first time kat Teluk Cempedak. Time tu Thaqif menangis tengok air laut dan nampak takut.
Second time kami bawa dia ke Teluk Kemang pula. Kami singgah sebentar kebetulan dalam perjalanan menuju ke Rawang daripada Johor Bahru.
Tak sangka. Thaqif nampak teruja dan seronok sangat sampaikan tangan dia pun dah tak bagi pegang. Fiza kongsikan gambar Thaqif bermain di tepi pantai
Mama dan Dedi sempat wefie.
Fiza suka pergi pantai cuma tak suka sunburn. Kalau dah sunburn nak putihkan balik kulit memang ambil masa lama. Demi Thaqif tak pelah.. gelap pun mama rela.
Janji anak mama gembira.
Kami singgah dalam 1 jam sahaja dan bertolak pulang menjelang senja.
Wassalam.

Monday, 22 August 2016

Idea untuk Candy Buffet Table

Assalamualaikum. Selamat pagi Isnin untuk semua blogger dan pembaca blog Fiza. Pagi-pagi ini saja google pasal candy booth dan Fiza memang tertarik dengan pelbagai idea dan dekorasi yang banyak terdapat di google image. 
Bukan kanak-kanak sahaja yang akan tertarik dengan candy booth nie.. Mommies pun akan tertarik dengan kecerian dan ditambah pula mengikut tema dan warna.
Tema White
Tema Orange 
Tema Black and Gold 
Tema Brown 
Tema Green Apple 
Tema Blue Turquoise
Tema Pink 
Tema Colorful 
Tema Blue 
Tema Light Blue 
Tema Light Pink 
Tema Red 
Tema Purple 
Tema Yellow
Cantik dan tertarik dengan mengikut tema warna. Itu belum lagi mengikat kartun dan karaktor kartun kegemaran anak-anak. 
Tema Hello Kitty 
Tema Thomas & Friends 
Tema Upin Ipin 
Tema Frozen
Teringin pula nak buat untuk Thaqif. Thaqif suke Pororo. Kalau ikutkan nak buat yang Hello Kitty untuk diri sendiri. Boleh tak. Haha.
Tunggu Birthday Thaqif, mama fikirkan untuk buat candy booth. Wassalam.


Bacaan Tambahan