Cenderahati dari Medan

11:53

Assalamualaikum.. entry kali nie nk sharekan cenderahati dari Medan.. Baru-baru nie member opis pergi bercuti di Medan, Indonesia.. Dia belikan suami dan Fiza t-shirt dari Tasik Toba.. Bestnye dia dah ke sana.. Fiza pun ade jugak search2 pasal Tasik Toba nie.. mana tau satu hari nnt ada rezeki.. teringin juga nak ke sana...
t-shirt lukisan tangan...
FM dari Lake Toba
Ada info serba sedikit mengenai Danau Toba yang Fiza nak kongsikan. Danau Toba merupakan tasik terbesar di Indonesia, dengan 100 kilometer panjangnya serta 30 kilometer lebarnya. Terletak di tengah bahagian utara Sumatera, dengan aras permukaan setinggi lebih kurang 900 meter (3,000 kaki). 
Tasik Danau Toba
~google image~
Tarikan lain yang ada di sekitar ialah Air Terjun Sipiso Piso yang terletak di utara Danau Toba dengan ketinggian 90m. Kebanyakan penduduk di sekeliling Danau Toba adalah orang Batak. Rumah-rumah Batak tradisional dikenali oleh bumbung-bumbung tersendiri (yang melengkung ke atas pada setiap hujungnya, seolah-olah badan kapal) serta hiasan-hiasan yang berwarna-warni.
tarikan lain Air Terjun Sipiso Piso 
~google image~
rumah Toba
~google image~
Bagi yang cintakan keindahan alam, mesti akan pergi tempat-tempat macam nie.. tambah pulak tengok bukit-bukit yang hijau, mmg tenang, aman dan damai.. berangan jap.. hehe.. mentang2 bos tak de kat opis.. merdeka sekejap.. okay lah.. jom2 sambung kerja.. >_<

You Might Also Like

16 kitty baik hati komen

  1. tak tahulah bila dpt perginya
    dgr org lain bercerita mcm best jea kan

    ReplyDelete
  2. cantiknya fiza... :)

    singgah menabung hotlink..

    ReplyDelete
  3. unik betol baju tu =) permandangan kt sna memang cntik..xnk plan p sna plak ke?? hu3

    ReplyDelete
  4. wah...untunglah dapat hadiah dari medan...hehe..tapi memang orang ramai cakap yang medan nie terkenal dengan nature...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. cantiknyaaa.aya suka tempat2 macam nii

    ReplyDelete
  6. tak pernah lagi berpeluang ke sana.. comelnya FM dan baju kawan fiza bagi tu..

    ReplyDelete
  7. insha Allah . klu ada keazaman dan tabung rm ... tpt tu mmg cantik !

    ReplyDelete
  8. Wahh... bestnya kalau dapat kesana kan! >.<

    Salam kenal fiza.. <3

    ReplyDelete
  9. tshirt lukisan tangan?
    menarik tu..
    nampk cantik jer design tu

    ReplyDelete
  10. cantik..kita plan nak pergi bali pun asyik tertangguh ja..

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah