Taman Tasik Shah Alam

14:03

Assalamualaikum dan salam Jumaat.. seperti yang dijanji dalam entry semalam.. nie gambar dating kami weekend lepas.. kat Taman Tasik Shah Alam.. Jalan-jalan petang sambil buat aktiviti mengeluarkan peluh menaiki bot itik kayuh..
tak tahu pulak wet world kat sini.. just ambil gambar je lah..
~fiza~
1st time datang sini.. nak jalan kaki smpai kat hujung yang berbumbung tu..
korg nampak tak? 
Sambil2 ternampak kuar-kura
sape nih?
Pusat rekreasi Antan Batura.. 
Kami ambil bot itik kayuh.. harga RM 25.00/jam.. 
selain tu ada kayak, sampan dan bot besar.. harga semua lain-lain
pemandangan Tasik Shah Alam
My man...
kepala itik bot kayuh kami...
kawasan tepi tasik mmg sesuai untuk joging..
Kami kayuh itik dalam 1 jam dan makan petang.. dalam jam 6.30 petang, cuaca dah mula redup nak hujan.. time nie semua orang berduyun-duyun berlari cari kereta.. dengan angin kencang.. mujur la kami sempat masuk kereta.. hujan pun turun lebat.. jauh kami berjalan... dari Rawang ke Shah Alam.. 

You Might Also Like

28 kitty baik hati komen

  1. Baru hari ini saya tahu kewujudan tasik ini hahaha. Thank you for sharing :)

    ReplyDelete
  2. 1 jam mengayuh x pnt ke..wet world tu da lama..x besar sgt tu yg x tau kot.hihi

    ReplyDelete
  3. luas kawasan tu :) tetiba rindu waktu berkayak dulu.

    ReplyDelete
  4. Wahh bestnya naik bot .. Lama dah tak naik..

    ReplyDelete
  5. cantiknya pemandangan kat tasik :)

    ReplyDelete
  6. port ber dating dgn ex dulu2 hehe ^_^

    ReplyDelete
  7. Pemandanganya indah mempesona..
    Salam kenal dari blogger Indonesia

    ReplyDelete
  8. tak penah main kayuh2 itik ni,hihi...kalau g shah alam ni nana teringin sangat nak masuk snow walk icity tu:)

    ReplyDelete
  9. mana gambar itik besar
    takder tangkap gambar berdua dlm itik ker :p

    ReplyDelete
  10. Dh 3 tahun study uitm shah alam x pernah tahu ada bot tu. Mcm best je

    ReplyDelete
  11. dulu selalu lalu kat situ . tapi x pernah singgah ...

    ReplyDelete
  12. cantiknya pemandangan kat tasik tu,hehe :) tenang je...

    ReplyDelete
  13. Tempat yang bagus untuk di kongsi
    Salam singgah :)

    ReplyDelete
  14. best dapat dating.. hehe.. bagus juga aktiviti macam ni.. akak tak pernah mencuba lagi..

    ReplyDelete
  15. kat melaka ni sejak cuti ika selalu juga teman encik tunang jogging kat taman reakreasi,
    ada tasik ada segala bagai aktiviti air juga laa,
    tp tak pernah try huhuhu

    ReplyDelete
  16. Lama rasanya x berkunjung ke tasik shah alam ni.. nice sharing.. :)

    ReplyDelete
  17. acik petang2 selalu lepak sini ..jogging :)

    ReplyDelete
  18. rindu shah alam.walaupun tak lama duk sini tapi antara tempat yg best kat sini..hihi

    ReplyDelete
  19. salam fiza....comel fiza....hihihi

    ReplyDelete
  20. walaupun selalu pi makan kat shah alam ni, tapi tak pernah singgah tasik shah alam, lalu je pernah huhu

    ReplyDelete
  21. Haha saya anak jati shah alam, tapi tak pena tahu kewujudan tasik ni :D nice sharing :)

    ReplyDelete
  22. tak pernah lagi kayuh benda tu. hehee

    ReplyDelete
  23. teringat zaman study, dolu lepak kat tasik, bg ikan makan, jln2 amik angin, naik beskal..tp x pernah pun naik boat tu semua.. pehtu melantak kat MC D pkns tepi tu sbb dah lapar.. hahaha

    ReplyDelete
  24. wet world tu kecik dan harga pun murah giler.. sejak dr zaman belajar dh ada.. bestnyer fiza dpt dating.. :)

    ReplyDelete
  25. Bestnye,, aefa tak pernah naik bot kayuh ni.. sbb kwn2 xnak naik :(

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah