Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Resipi Ayam Masak Buttermilk

00:00

Assalamualaikum.. Sejak akhir2 nie minat pulak nak kongsi resipi ngan member2 blog.. resipi nie Fiza search kat internet sebagai rujukan dan kemudian Fiza buat dengan cara sendiri kat rumah sbb Fiza mmg suka makan ayam buttermilk..
Ayam Masak Buttermilk
Bahan-bahan:
5 ketul ayam  (sejuk beku sebab nak cepat)
3 sudu besar butter
2 ulas bwg merah dimayang
1 ulas bwg putih dimayang
daun kari  (tapi Fiza tak letak)
Cendawan butang (dlm tin)
Susu cair secawan
Susu pekat 1 sudu
Garam
Cara-cara
1. Goreng ayam dan angkat.
2. Panas kan kuali dan masuk kan 3 sudu besar butter. Tunggu sehingga butter cair.
3. Masuk kan bawang yang telah dimayang
4. Kacau tumisan hingga naik bau wangi dan masukkan susu pekat dan susu cair
5. Masukkan ayam goreng dan kacau. Letak garam ikut rasa.
6. Bila dah agak pekat, boleh tutup api dan sedia untuk hidang.
Senang kan.. resipi nye pun simple.. Selamat mencuba.. >_<

You Might Also Like

19 kitty baik hati komen

  1. fes time dengar resepi ni,thanks sharing..nak try nanti resepi ni :)

    ReplyDelete
  2. senang jer..thnks infonya..heee..ada masa nak cuba jugak

    ReplyDelete
  3. emm sedapnya fiza..hujan2 pekena nie memang marveles hehe..ehh mangkuk kita samala ;)

    ReplyDelete
  4. kalau ika buat confirm takde sape makan kat rumah sebab dorg ni tak minat sangat resepi yang luar dari kebiasaan hoho

    nak buat kena tunggu kawin dulu, tunang ika dia suka jadi tester bila ika masak miahahaha

    ReplyDelete
  5. utk yg slim2 boleh la mkn klu yg comel2.kne pk 2 3 4 5 x hehe

    ReplyDelete
  6. utk yg slim2 boleh la mkn klu yg comel2.kne pk 2 3 4 5 x hehe

    ReplyDelete
  7. macam best.. tq share resepi yaaa...

    ReplyDelete
  8. waaaa.. nampak sedap tu..

    lama dah x masak bila dah pindah duk ngan family.. hehe

    ReplyDelete
  9. wah sedap..belum pernah cuba lagi resepi ni.thanks fiza :)

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah