Gary dan Pokebom

10:42

Assalamualaikum.. Semalam Fiza godek-godek external hard drive dan terjumpe wajah-wajah kesayangan.. Tetiba rasa rindu pula pada mereka.. kucing-kucing yang pernah Fiza bela dulu.. Pokebom, Gary dan Serra, 3 ekor kucing yang Fiza sayang sangat2.. tapi jodoh dorang dengan kami tak lama..
Pokebom.. warna oren.. kami ambil masa usia dia 2 bulan
2 tahun bersama dan pergi meninggalkan kami disebabkan nak mencari makwe... 
mula-mula keluar balik juga ke rumah dan pada suatu hari Pokebom hilang secara tiba-tiba.. 
puas kami mencari tapi tak jumpe...
Kebetulan tempat kediaman kami dulu ada warga negara asing yang makan kucing.. sehinggakan ada jiran memberitahu kami mungkin kucing kami telah dikorbankan.. tak tahu la betul ke tidak.. 
Gary.. warna kelabu.. kami ambil masa usia dia 3 minggu..
tidur pun dengan kami sbb dia nie manja sangat..
Kami bela setahun dan hantar ke kampung untuk dijaga oleh mak mertua..
Tak lama lepas tu, Gary lumpuh dari pinggang ke bawah..
punca bergaduh dengan kucing kampung..
mati pada Disember 2012 
Telatah comel dan nakal dorang memang menghiburkan hati... 
berlari-lari ke pintu bila dengar kami balik dari kerja.. serius comel..
Pokebom dan Gary
Serra, kawan hubby yang hadiahkan Serra kepada kami sebagai ganti kehilangan Pokebom..
tetapi sayang nya dia sibuk nak mencari pakwe... 
jodoh kami hanya beberapa bulan je..
Dah hampir 2 tahun Fiza tak bela kucing lagi.. sedih bila teringat dorang nie.. Teringin nak bela kucing lagi tapi bila pikir2 kawasan rumah kami sekarang terlalu banyak anjing.. Tak jadi la nak bela...
Pagi tadi Fiza tanya Mr. Hubby, boleh tak kalau Fiza nak bela kucing lagi.. tapi Mr. Hubby senyap jer.. Sebab kehilangan 3 ekor kucing nie buat kami rasa sangat sedih untuk tempoh yang lama.. Paling sedih, kucing Fiza dipakaikan loceng, hampir sebulan bunyi loceng terngiang-ngiang di telinga kami sedangkan mereka semua telah tiada.. 
p/s: tak sanggup nak kehilangan kucing lagi.. Fiza memang seronok baca entry2 yang ada kisah dan gambar kucing.. itulah sebabnye juga Fiza minat sangat dengan Hello Kitty.. hehe... chumel....

You Might Also Like

28 kitty baik hati komen

  1. YaAllah comelnyaaa kucing. Eh kita pun pernah ada kucing nama Sera. Hahaha. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah dua kucing Fiza nama di Serra.. hehe... 1 st masa zaman sekolah dulu...

      Delete
  2. Memang comel...tergamaknya orang yang makan kucing tu..lya pun suka sangat kucing tpi ada kucing kampung je

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie pun kucing kampung jugak lya.. tak tahu kacuk dengan kucing mana...

      Delete
  3. Comelnya kucing! Buat saya rindu dekat kucing saya >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. tp dorang dah takde...

      Delete
  4. Comel betul kucing-kucingnya ni :-)

    Saya memang suka betul dengan baka kucing kampung ni. Rasanya, kalau compare dengan kucing parsi, comel lagi kucing kampung.

    ReplyDelete
  5. pokebom?
    comel sungguh nama tu.
    mmg best bila ada kucing nie.
    rasa meriah je umah.

    ReplyDelete
  6. Cantikya kucing fiza..paling comel serra..

    ReplyDelete
  7. eii sedihnya. berair pulak mata qila baca :(((
    qila dah bela duaploh ekor dah haha.
    tapi bukan at the same time.
    semua ada yg mati, hilang, hmm.
    Anje je lah yg still hidup sampai sekarang heee
    <333

    bela lah. tapi kalau ada anjing kak fiza kena cari kucing yg disiplin n survive lah kak fiza :(

    ReplyDelete
  8. sedehnyaa ecah baca entry sis..
    ermm-ermm.. dah la comel kucing2 tu.
    ecah penah bela arnab.. tu pun tak smpai sathun n they died coz of affection =(

    ReplyDelete
  9. sedihnya.. tapi kucing nie comel

    ReplyDelete
  10. Emmm, patut la suka Hello Kitty...
    Comeyyy tiga2 kucing Fiza tu... Dulu kecik2 mak bela banyak kucing, tapi sejak arwah abah meninggal, sekor2 mati & hilang.. dan last sekali tggl 2 ekor, bagi je kat jiran sebelah... sbb mak byk dok ngan anak2... x dpt nak bela kucing lagi...

    ReplyDelete
  11. comelnyerrrrrr =D

    haha-kalau kucing jantan-memang berhijrah-konon nak cari kwsn-abg long kwsn- hehe

    ReplyDelete
  12. sedihnya baca kisah ni.

    tapi..
    tapi..
    tapi..

    tapi..

    kak uni takut kucing. acaner tu? huhuhu...

    p/s : kak uni dah masukkan blog fiza kat bloglist kak uni. boleh cek kat blog ya. :)

    ReplyDelete
  13. wow nama depa semua gempaq gitu, cute2 belaka :)

    ReplyDelete
  14. seriously semua nya comel...sayangkan.....kucing saya pun banyak yg mati incident...:(

    ReplyDelete
  15. seriously semua nya comel...sayangkan.....kucing saya pun banyak yg mati incident...:(

    ReplyDelete
  16. Semua kucing fiza comel2 la.. sygnya semua hilang.. :(

    ReplyDelete
  17. Cmey2..dulu sya pun ada bela kucing..tp skrg dah x bela..mak x thn dgn bulunya..lama x snggh blog fiza.hehe

    ReplyDelete
  18. cantik2 bulu dia kak. mmg sedih bila kita kehilangan kucing. mmg ambik masa utk hilangkan rs sedih. kat umah yumida ada byk anak kucing. comel2 semuanya. suka tgk keletah diorg.

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum dan salam singgah sini Fiza...ehhh...comelnyer kucing2 Fiza...

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum.... Memang comel kucing2 akk lebih2 lagi pokebom....

    ReplyDelete
  21. comel ny pokebom, gary ngan serra ni !! Zara senyom sdiri baca pasal serra ni.. "sibuk cr pakwe ?? muehehe

    ReplyDelete
  22. miza pun banyak kali rasa benda yg sama kak :'(
    pernah nagis sorang2 sebab kucing hilang sekor2..tak taw mana pegi.
    paham sangat ap akak rasa:')
    comelnye dorang semua tu ^_^

    ReplyDelete
  23. sy takut dah nak bela kucing.. takut kehilangan..

    ReplyDelete
  24. sedih nya kan fiza bila kehilangan kucing. liya smpai skrg kalo tgk gmbaq kucing2 yang dh meninggal kan kami tu memang air mata xpernah kering.. mesti mengalir jugak setitik dua

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah