Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Resipi Sup Ketam

10:49

Assalamualaikum.. 
semalam hari minggu Fiza sempat masak sup ketam yang simple dan sedap.. 
Bahan-bahan (2 orang makan): 
2 ekor ketam
2 ulas bawang merah*
2 ulas bawang putih*
1 inci halia*
2 biji ubi kentang dipotong dadu
sup bunjut (ada bunga lawang, kulit kayu manis)
Air
Garam
Gula
Minyak
Cara-cara:
1. Kisahkan bahan bertanda *. Panaskan minyak dan tumis bahan yang dikisar bersama bunga lawang dan kulit kayu manis hingga wangi.
2. Masukkan air dan ketam bersama sup bunjut. 
3. Bila dah agak mendidih, masukkan ubi kentang. Rebus hingga ubi empuk.
4. Masukkan garam dan gula secukup rasa. Nak masukkan ajinomoto sikit pun boleh. Nak sup nampak cantik boleh masukkan daun sup.
5. Sedia untuk hidang.
Memang senang nak buat sup ketam nie.. janji bahan cukup. Fiza suka letak nasi dalam sup ketam yang banyak.. buat nasi air.. memang kenyang.. tak perlu nak makan dengan lauk lain... 
Selamat mencuba.

You Might Also Like

12 kitty baik hati komen

  1. Lya x pernh lgi try msk sup ketam..nak juga di try mcm ni

    ReplyDelete
  2. wuuu ketam. ini macam tak cukup sekoq! huhuhu..

    ReplyDelete
  3. sedapnye ketam..
    rindu nk mkn ketam..
    nyummy

    ReplyDelete
  4. Nad suka resepi mudah macam ni...hehe

    ReplyDelete
  5. nak cuba la nanti..terima kasih a..:)

    ReplyDelete
  6. ketam dia..perghh...sedap tuu..hiks!

    ReplyDelete
  7. Sedapnyaaaa! Boleh cuba lepas ni siap ada resipi hihi :)

    ReplyDelete
  8. teringin nk try tp xpndy sgt makan ketam lah

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah