Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.

Resipi : Goreng Pisang Rangup

15:16

Assalamualaikum.. Fiza nak kongsikan resipi untuk menghasilkan pisang salut tepung yang rangup macam dibeli kat kedai/gerai.
Bahan-bahan:
  • Pisang
  • Serbuk kunyit,
  • Tepung Goreng Pisang Adabi,
  • Tepung Kanji Jagung
  • Minyak Masak
  • Garam
  • Air

Cara-cara:
  1. Pertama sekali masukkan tepung goreng pisang adabi dan sedikit tepung kanji berserta air. Tepung kanji jangan diletakkan terlalu banyak. Cukup untuk pekatkan tepung goreng pisang.
  2. Kacau sehingga sebati
  3. Masukkan sedikit serbuk kunyit untuk tambahkan warna kuning.
  4. Masukkan sedikit garam
  5. Masukkan pisang yang telah dibelah dua.
  6. Panaskan minyak dan sedia untuk menggoreng. Agak kekuningan boleh angkat dan hidangkan.

Bahan utama  
salutkan pisang 
Sedia untuk minum petang
Senang kan.. memang rangup. Pada mulanya tak yakin dengan tepung kanji jagung tu.. Bila dah buat memang menjadi. Selamat mencuba. Wassalam.

You Might Also Like

8 kitty baik hati komen

  1. Letak cheese atas plus coklat..nyum33...dapnyee

    ReplyDelete
  2. Lya slalu letak sedikit minyak msk dlm adunan..agak ranggup juga hihi

    ReplyDelete
  3. baru nak tanye tepung knji jagung tu mcm mne..tgok dah ade dlm gmbr..xpayah guna telur ye..

    ReplyDelete
  4. boleh cuba ni sebab selalu nya kalau grg pisang guna tepung biasa je .. ^_^

    ReplyDelete
  5. Yang macam ni memang perfect.. Kalau yang cheese semua tu x minat la..

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap dan rangup jak pisang goreng fiza ni...

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan

Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah